2023.06.05., hétfő - Fatime
Zalaegerszeg: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

A szerb elnök nem támogatja a Putyin elleni elfogatóparancsot

Sz.O., 2023. március 20. - 08:18
A szerb elnök nem támogatja a Putyin elleni elfogatóparancsot

A nemzetközi elfogatóparancs, amelyet pénteken adtak ki Putyin ellen, nem minden vezető politikus számára elfogadható. A szerb elnök szerint ezzel az intézkedéssel nem ér véget a háború hamarabb.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Nem támogatja Szerbia elnöke a Vlagyimir Putyin elleni elfogatóparancs ötletét - írja a theguardian.com. A nemzetközi elfogatóparancsot a nemzetközi büntetőbíróság adta ki az orosz elnök ellen pénteken- erről a frisshirek.hu-n is beszámoltunk. A vádak között szerepelnek a háborús bűnök valamint személyes felelősség az invázió alatt elrabolt ukrán gyerekek ellen elkövetett tettekben.

Aleksandar Vučić, szerb elnök az elfogatóparanccsal kapcsolatban úgy vélekedik, hogy

ezzel csak a háború meghosszabbítását fogják elérni.

Újságírói kérdése azt válaszolta, úgy gondolja, hogy Putyin elfogatóparancsának elrendelése rossz politikai következményeket von maga után. Aleksandar Vučić Belgrádban kitért arra is, hogy ezzel a parancskiadással

azt bizonyítják, hogy nem is hajlandóak békéről és fegyverszünetről beszélni.

Vučić régebben azzal kérkedett, hogy személyes kapcsolatban áll Putyin orosz vezetővel. Vasárnap azt is nyilatkozta a média képviselőinek, hogy:

tényleg azt hiszik, hogy egy hónap, három hónap vagy egy éven belül Oroszországot le lehet győzni?

Azt mondta, akik az elfogatóparancsot kiadták, azoknak célja kétségtelenül az, hogy megnehezítsék Putyin kommunikációját azzal, hogy azok, akik tárgyalnak vele, tudjanak róla: háborús bűnökkel vádolják őt.

Fotók: Aleksandar Vučić Facebook-oldala