2023.06.05., hétfő - Fatime
Zalaegerszeg: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

A tanulókat érő szexuális zaklatással szembeni fellépést vizsgálja az ombudsman

frisshirek.hu, 2023. március 20. - 10:38
A tanulókat érő szexuális zaklatással szembeni fellépést vizsgálja az ombudsman

A gyermekek védelemhez és gondoskodáshoz való jogának érvényesülésével kapcsolatban az alapvető jogok biztosa hivatalból átfogó vizsgálatot indított  általános, valamint középfokú iskolában és szakképző intézményben a tanulókat érő szexuális zaklatással, bántalmazással szembeni hatékony fellépés és az ezek megelőzésével kapcsolatos körülmények, intézkedési lehetőségek megfelelő feltérképezése, javaslatok megfogalmazása érdekében - tudatta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala hétfőn az MTI-vel.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Kozma Ákos csaknem ezer fenntartót keresett meg

a köznevelési és szakképző intézményekben folytatott hivatalból indított eljárás keretében.

A fenntartókon keresztül minden magyar köznevelési és szakképző intézménytől kért adatokat az alapvető jogok biztosa - írták közleményükben. Hangsúlyozták, hogy a valós helyzet és átfogó kép feltárása céljából a vizsgálat keretében kiemelten fontos az egyes intézmények tapasztalatainak, gyakorlatának, véleményének, javaslatainak és helyzetének összehasonlítható formában való megismerése.

Az átfogó vizsgálat keretében az alapvető jogok biztosa ismételten tájékoztatja az érintett szülőket, gyermeket és pedagógusokat, hogy a gyermekek jogainak sérelme, vagy annak veszélye esetén

lehetőségük van akár elektronikus formában a panasz@ajbh.hu címen, akár személyesen az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala fővárosi ügyfélszolgálatán, vagy a hivatal tavaly megnyílt területi irodáiban (Győr, Szeged, Debrecen, Székesfehérvár, Miskolc és Pécs) az alapvető jogok biztosának eljárását kérniük. Bejelentéseiket továbbá ingyenes zöldszámon (+36-80-215-000) is fogadja a hivatal - írták a közleményben.

A kiemelt kép forrása: az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Facebook-oldala