2023.12.04., hétfő - Barbara, Borbála
Zalaegerszeg: -6o - -6o
Az ország 19 megyéjében

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki bozótvágóval ejtette túszul saját gyermekét - videóval!

frisshirek.hu | 2023. március 20. - 10:16
Vádat emeltek egy férfi ellen, aki bozótvágóval ejtette túszul saját gyermekét - videóval!

Vádat emelt a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség egy 42 éves egyiptomi állampolgárságú férfi ellen, aki 2022 augusztusában egy bozótvágó késsel fenyegetőzve bezárkózott volt élettársa soroksári házába nyolcéves közös gyermekükkel.

A vádlott és volt élettársa kapcsolata 2020-ban szakadt meg, a férfi ezután el is költözött a nő házából. Közös gyermekük az édesanya gondozásában maradt, de rendszeresen tartotta a kapcsolatot az apával

- írta vádiratában a Fővárosi Főügyészség, amelyet az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében idézett.

A vádlott nem tudta elfogadni, hogy a nő új párkapcsolatot létesített,

és így egy másik férfi is együtt élhet a gyermekével. Ez rendszeres konfliktust okozott közte és volt élettársa között. A férfi 2022 nyarán a XXIII. kerületi házhoz ment, tudva, hogy csak 8 éves gyermeke és annak nagyapja tartózkodik otthon.

Egy ajándéknak álcázott csomagot akasztott a kerítés kapujára, hogy kicsalja őket.

A nagyapa a kislánnyal együtt kiment a csomagért, ekkor a vádlott a kerítésen át beugrott az udvarra, majd a nagyapát ellökte, a gyermeket pedig felkapta és beszaladt vele a házba, a bejárati ajtót magukra zárta. A férfinál volt egy ívelt pengéjű kés, a házban pedig magához vett egy - faaprításra tartott - bozótvágó kést is, majd megragadta a gyermeket.

Miközben a kislányt szorosan tartotta, azzal fenyegetőzött, hogy ha nem megy oda a volt élettársa, megöli a gyermeket, illetve megöl mindenkit, aki be akar menni a házba, és magával is végezni fog.

A vádlott végigjárta a lakást úgy, hogy a gyermeket magával húzta, a kést pedig a nyaka közelében tartotta - ismertették a történteket.

A gyermeket végül a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége menekítette ki.

Az ügyészség a 42 éves férfit 18 év alatti személy sérelmére, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésével és magánlaksértéssel vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van - áll a közleményben.

A rendőrség beszámolója az elfogás körülményeiről itt olvasható.