2024.04.16., kedd - Csongor
Zalaegerszeg: 9o - 14o
Az ország 19 megyéjében

61 éves tanárbácsi zaklatott szexuálisan hétéves gyermekeket Zalában

Szabó Orsolya | 2023. március 21. - 18:45
61 éves tanárbácsi zaklatott szexuálisan hétéves gyermekeket Zalában

Tavaly tavasszal derült fény arra, hogy egy zalai település iskolájában egy pedagógus megengedhetetlen módszereket alkalmazott óráin. A gyerekek és a szülők történetei bántalmazásról, zsarolásról, szexuális zaklatásról szóltak. A rendőrség jelenleg is eljárást folytat a 61 éves férfival, mint gyanúsítottal szemben - írta az Origo.

Az említett eset még 2022 tavaszán történt, amikor a Nagykanizsai Tankerületi Központ (NTK) a szülők felhívására vizsgálatott indított a 61 éves alsós tanárbácsi ellen. Sajnos iskolapszichológusra is szükség volt a vizsgálat lefolytatása közben, hogy a tanulók ne szenvedjenek tartós traumát.

"Az előző tanévben jelzett problémát egy pedagógus nem megfelelő tanítási módszereivel kapcsolatban. Az intézmény vezetőjének tájékoztatása szerint a pedagógus nem ismerte el az ellene felhozottakat, és kérte közalkalmazotti jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését. Az ügyben feljelentés történt, információink szerint büntetőeljárás van folyamatban"– közölte a tankerület az Origoval.

Sajnálatos módon, egyre több iskolán belüli hasonló esetre derült fény az utóbbi időben. A szülők mindenkor bizalommal fordulnak a pedagógusok felé, majd döbbenten értesülnek az ehhez hasonló brutális, aberrált esetekről, ha egyáltalán értesülnek róla, és kiderülnek a történtek. Legtöbb esetben a gyermek szégyenli magá, és nem mer szólni, segítséget kérni a felnőttektől, a szülőktől.

Az iskolák többsége az intézmény jó híre miatt hallgat, vagy eltusolja a pedofil, vagy erőszakos cselekményeket. A szülőknek érdemes figyelni gyermekük jelzéseire, magatartásbeli változásaira, és azonnal jelezni a tankerület felé, ha az adott pedagógus nem a hivatásának megfelelően viselkedik gyermekével.

Fotónk illusztráció, forrás. Pixabay