2023.06.05., hétfő - Fatime
Zalaegerszeg: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Indul a LED-csereprogram

frisshirek.hu, 2023. április 16. - 10:44
Indul a LED-csereprogram
Szombattól lehet jelentkezni a lakossági LED-csere programra Zalaegerszegen, melynek keretében a lakosok ingyenesen juthatnak energiatakarékos izzókhoz – jelentették be a városházán tartott sajtótájékoztatón.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

– Az európai energiaválság negatív hatásainak csökkentésére a közgyűlés 18 pontból álló akciótervet fogadott el – emlékeztett Balaicz Zoltán polgármester. – Az intézményekben, a városházán és az önkormányzati cégeknél energiatakarékos lámpákat szereltek fel, valamint korszerűsítették a fűtést. Az épületekre napelemeket szerelnek – ismertette a városvezető.

Emellett meghirdették a lakossági gáz-, illetve villamosenergia ártámogatási rendszert. A lakásokban és a családiházakban a fényforrások korszerűsítésével szeretnék csökkenteni a háztartások kiadásait.

Április 15-től május 31-ig a személyes adatok megadásával és egy korábbi villanyszámla feltöltésével a zalaegerszegiek új, energiahatékony LED-es izzókhoz juthatnak.

A tapasztalatok szerint a korszerűsítéssel akár 20-30 százalékkal is csökkenhet a villanyfogyasztás. A tervek szerint a következő időszakban a társasházakban is lehetőség lesz a LED-ek cseréjére. 

A programra a led.zalaegerszeg.hu honlapon lehet jelentkezni. Mindazok, akiknek az online regisztráció problémát okoz, a Keresztury és az Apáczai művelődési központban, a Deák Ferenc könyvtárban, a Mindszentyneumban, a Tourinform irodában, valamint a Kvártélyház Díszt téri jegypénztárban kialakított ügyfélszolgálatokon, az előre magadott időpontokban kérhetnek segítséget – olvasható a zalaegerszeg.hu-n.

Fotó: Pixabay