2024.04.15., hétfő - Anasztázia, Tas
Zalaegerszeg: 17o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Indul a LED-csereprogram

frisshirek.hu | 2023. április 16. - 10:44
Indul a LED-csereprogram
Szombattól lehet jelentkezni a lakossági LED-csere programra Zalaegerszegen, melynek keretében a lakosok ingyenesen juthatnak energiatakarékos izzókhoz – jelentették be a városházán tartott sajtótájékoztatón.

– Az európai energiaválság negatív hatásainak csökkentésére a közgyűlés 18 pontból álló akciótervet fogadott el – emlékeztett Balaicz Zoltán polgármester. – Az intézményekben, a városházán és az önkormányzati cégeknél energiatakarékos lámpákat szereltek fel, valamint korszerűsítették a fűtést. Az épületekre napelemeket szerelnek – ismertette a városvezető.

Emellett meghirdették a lakossági gáz-, illetve villamosenergia ártámogatási rendszert. A lakásokban és a családiházakban a fényforrások korszerűsítésével szeretnék csökkenteni a háztartások kiadásait.

Április 15-től május 31-ig a személyes adatok megadásával és egy korábbi villanyszámla feltöltésével a zalaegerszegiek új, energiahatékony LED-es izzókhoz juthatnak.

A tapasztalatok szerint a korszerűsítéssel akár 20-30 százalékkal is csökkenhet a villanyfogyasztás. A tervek szerint a következő időszakban a társasházakban is lehetőség lesz a LED-ek cseréjére. 

A programra a led.zalaegerszeg.hu honlapon lehet jelentkezni. Mindazok, akiknek az online regisztráció problémát okoz, a Keresztury és az Apáczai művelődési központban, a Deák Ferenc könyvtárban, a Mindszentyneumban, a Tourinform irodában, valamint a Kvártélyház Díszt téri jegypénztárban kialakított ügyfélszolgálatokon, az előre magadott időpontokban kérhetnek segítséget – olvasható a zalaegerszeg.hu-n.

Fotó: Pixabay