2024.04.16., kedd - Csongor
Zalaegerszeg: 7o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Szolgálaton kívüli rendőr halt meg Bonyhádon egy közúti balesetben

frisshirek.hu | 2023. május 02. - 16:03
Szolgálaton kívüli rendőr halt meg Bonyhádon egy közúti balesetben

Nem múlt el tragédia nélkül a hosszú hétvége Tolna vármegyei közútjain. Bonyhád térségében egy gyalogosan közlekedő férfit ütött el egy személyautó, akit olyan erővel sodort el egy jármű, hogy esélye sem volt túlélni az ütközést. A 611-es úton fácán szaladt egy sofőr elé, aki szerette volna elkerülni az állatokkal való ütközést, ezért elrántotta a kormányt, majd az árokba csapódott.

Tolna vármegye útjain az ünnepi hosszú hétvége nem múlt el tragédia nélkül. Az elmúlt négy napban egy halálos kimenetelű, három sérüléses és 12 anyagi kárral járó baleset történt – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Április 29-én 0 óra 30 perckor, Bonyhád külterületén, a 6534 sz. úton gyalogost gázolt el egy személygépkocsi. A 41 éves férfi, aki a tenyek.hu információja szerint egy szolgálaton kívüli rendőr volt, olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Olyan nagy erővel sodorta el egy autó, hogy esélye sem volt túlélni az ütközést.

A hétvége további részében egy autós közlekedett a 611-es úton Dombóvár irányába április 30-án az esti órákban. A 12-es kilométerszelvény közelében, a sofőr elmondása szerint két fácán szaladt ki elé. A jármű vezetője, hogy az ütközést elkerülje, előbb balra, majd jobbra kormányzott. Ekkor elveszítette uralmát a járműve felett, és az árokba csapódott, ahol egy vadveszélyt jelző táblát is kidöntött. A balesetben az autó sofőrje könnyebben sérült meg.

Egy autós közlekedett május 1-jén a délutáni órákban Bonyhádon a dr. Koltai utcában. Az 52 éves nagymányoki férfi, feltehetően ittassága miatt egy balra ívelő kanyarban elvesztette uralmát a járműve felett, letért az útról, ahol kidöntötte az ott kihelyezett elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát. A sofőrnél a szonda igen magas értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították. A balesetben az 52 éves férfi könnyebben meg is sérült. A bonyhádi rendőrök ellene büntetőeljárást indítanak ittas járművezetés miatt. Továbbá a baleset okozásáért is felelnie kell.

Fotó: police.hu