2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Zalaegerszeg: 22o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Itt a hivatalos bejelentés: valóban elhagyja a Wagner Bahmutot

frisshirek.hu, 2023. május 05. - 16:00
Itt a hivatalos bejelentés: valóban elhagyja a Wagner Bahmutot

Közleményben tudatta Jevgenyij Prigozsin, a javarészt bűnözőkből és elítélt gyilkosokból álló Wagner-csoport vezetője, hogy legkésőbb május tizedikéig kivonul seregével Bahmutból, ahol az orosz-ukrán háború leghosszabb és egyben legvéresebb csatáját vívják, tudta meg a Telex.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A cikk szerint a tavaly nyár óta tartó ütközetben súlyos veszteségeket szenvedtek, de a jelenlétük most befejeződik.

Kötelesek vagyunk átadni pozícióinkat a védelmi minisztérium egységeinek. Kivonom az embereimet, mert lőszer hiányában értelmetlen pusztulásra vagyunk kényszerítve

– közölte Prigozsin a Reutershez eljuttatott közleményében.

Már ma délelőtt tudni lehetett, hogy ki fogják vonni a zsoldosokat a városból, ahogyan erről portálunk, a Frisshírek.hu is hírt adott. A közlemény azonban hivatalossá teszi a hírt.

Jevgenyij Prigozsin, a csoport vezetője nemrégiben indulatos videóban, elesett Wagner-katonák  holttestei mellől kérte számon az orosz hadvezetést amiatt, hogy csapatai nem kapnak elég lőszert. Prigozsin szerint ötödannyi veszteségük lett volna, ha megfelelő ellátást kapnak.

Fotó: