2023.06.05., hétfő - Fatime
Zalaegerszeg: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Székesfehérvár kórháza is kap az ultrabalatoni adományból

Erdei Luca, 2023. május 05. - 10:45
Székesfehérvár kórháza is kap az ultrabalatoni adományból

Az Ultrabalaton résztvevői idén ötödik alkalommal dönthetnek arról, hogy a versenyen használt időmérő chipjeik letéti díját jótékony célra használják fel. 2023-ban egészségügyi intézmények közül választották ki azt a hármat, amelyek ebből az adományból részesülhetnek. A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mellett a Peter Cerny Alapítvány és a Bethesda Gyermekkórház lettek a kiválasztottak. 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Rekordot jelentő 22 ezer nevezés érkezett Magyarország legnépesebb tömegsportrendezvénye, a pénteken rajtoló XVII. NN Ultrabalatonra. A szervezők tájékoztatása szerint a vasárnapig tartó esemény 211 kilométeres távjának 250-en vágnak neki egyedül. A verseny központja Balatonfüreden lesz, ahol a Bogár János-kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők. A legendás ultrafutó több száz serlege közül 17-et tesznek közszemlére – írja az MTI.

Az indulást az NN Ultrabalaton oldalán élőben is közvetítették.

Az indulás előtti utolsó percben már tapssal buzdították a nézők a versenyzőket. Majd megszólalt a zene és a műsorvezető buzdítása

hosszú lesz a nap, de nagyon jó lesz, megcsinálod!

után a visszaszámlálást követően elrajtolt az egyéni mezőny.

A Balaton-kerülő viadal központjában sportos aktivitásokkal és nyereményekkel, míg a balatonlellei váltóponton frissítővel, éjszaka meleg itallal, valamint frissítő masszázzsal várják a futókat.

Az Ultrabalatonon az augusztusi budapesti szabadtéri atlétikai világbajnokság is képviselteti magát, az esemény ugyanis a vb-t felvezető Hősök Tere szurkolói klub országos roadshow egyik kiemelt állomása.

A világbajnokság szervezőinek az a célja, hogy minél többen kezdjenek el sportolni és egészségesebb élni. Aki pedig már sportol és tesz az egészségéért, kedvezményes áron nézheti meg a atlétika világsztárjait

– áll a szervezők közleményében, amely szerint az Ultrabalaton minden résztvevője 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhat jegyeket vagy bérleteket az atlétikai vb-re.

Azonban a tömegsportrendezvény résztvevői nemcsak kaphatnak, hanem adhatnak is. Ugyanis a BioTechUSA-cégcsoport és az Ultrabalaton hagyományos közös jótékonysági kampánya keretében idén ötödik alkalommal biztosítják a lehetőséget a résztvevőknek, hogy időmérő chipjeik letéti díját visszaváltás helyett jótékony célra ajánlhassák fel, vagy tetszőleges összeget adományozhassanak.

2023-ban egészségügyi intézményeket és kórházi osztályokat lehetett támogatásra javasolni. A három legtöbb szavazatot kapott intézmény: a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, a Peter Cerny Alapítvány és a Bethesda Gyermekkórház lett. Ezek az intézmények részesülnek a támogatásban.

Fotó: NN Ultrabalaton Fb-oldal