2023.12.04., hétfő - Barbara, Borbála
Zalaegerszeg: -6o - -6o
Az ország 19 megyéjében

Székesfehérvár kórháza is kap az ultrabalatoni adományból

Erdei Luca | 2023. május 05. - 10:45
Székesfehérvár kórháza is kap az ultrabalatoni adományból

Az Ultrabalaton résztvevői idén ötödik alkalommal dönthetnek arról, hogy a versenyen használt időmérő chipjeik letéti díját jótékony célra használják fel. 2023-ban egészségügyi intézmények közül választották ki azt a hármat, amelyek ebből az adományból részesülhetnek. A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mellett a Peter Cerny Alapítvány és a Bethesda Gyermekkórház lettek a kiválasztottak. 

Rekordot jelentő 22 ezer nevezés érkezett Magyarország legnépesebb tömegsportrendezvénye, a pénteken rajtoló XVII. NN Ultrabalatonra. A szervezők tájékoztatása szerint a vasárnapig tartó esemény 211 kilométeres távjának 250-en vágnak neki egyedül. A verseny központja Balatonfüreden lesz, ahol a Bogár János-kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők. A legendás ultrafutó több száz serlege közül 17-et tesznek közszemlére – írja az MTI.

Az indulást az NN Ultrabalaton oldalán élőben is közvetítették.

Az indulás előtti utolsó percben már tapssal buzdították a nézők a versenyzőket. Majd megszólalt a zene és a műsorvezető buzdítása

hosszú lesz a nap, de nagyon jó lesz, megcsinálod!

után a visszaszámlálást követően elrajtolt az egyéni mezőny.

A Balaton-kerülő viadal központjában sportos aktivitásokkal és nyereményekkel, míg a balatonlellei váltóponton frissítővel, éjszaka meleg itallal, valamint frissítő masszázzsal várják a futókat.

Az Ultrabalatonon az augusztusi budapesti szabadtéri atlétikai világbajnokság is képviselteti magát, az esemény ugyanis a vb-t felvezető Hősök Tere szurkolói klub országos roadshow egyik kiemelt állomása.

A világbajnokság szervezőinek az a célja, hogy minél többen kezdjenek el sportolni és egészségesebb élni. Aki pedig már sportol és tesz az egészségéért, kedvezményes áron nézheti meg a atlétika világsztárjait

– áll a szervezők közleményében, amely szerint az Ultrabalaton minden résztvevője 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhat jegyeket vagy bérleteket az atlétikai vb-re.

Azonban a tömegsportrendezvény résztvevői nemcsak kaphatnak, hanem adhatnak is. Ugyanis a BioTechUSA-cégcsoport és az Ultrabalaton hagyományos közös jótékonysági kampánya keretében idén ötödik alkalommal biztosítják a lehetőséget a résztvevőknek, hogy időmérő chipjeik letéti díját visszaváltás helyett jótékony célra ajánlhassák fel, vagy tetszőleges összeget adományozhassanak.

2023-ban egészségügyi intézményeket és kórházi osztályokat lehetett támogatásra javasolni. A három legtöbb szavazatot kapott intézmény: a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, a Peter Cerny Alapítvány és a Bethesda Gyermekkórház lett. Ezek az intézmények részesülnek a támogatásban.

Fotó: NN Ultrabalaton Fb-oldal