2023.06.05., hétfő - Fatime
Zalaegerszeg: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Bazi nagy bulik, rendszeres a csendháborítás a zalaegerszegi Landorhegyen

frisshirek.hu, 2023. május 13. - 17:30
Bazi nagy bulik, rendszeres a csendháborítás a zalaegerszegi Landorhegyen

Zalaegerszegi közösségi oldalakon panaszkodnak a lakók, hogy élhetetlen a Landorhegyi környék a helyi étteremben tartott zártkörű események brutális hangereje miatt. A lakók szó szerint nem tudnak aludni péntektől hétfőig, annyira hangos a zene, rezegnek az ablakok, mintha a helyszínen lennének. Nem értik, hogy a városvezetés miért engedélyezi a szinte minden hétvégén rendszeres hangzavart, és miért nem tesz senki semmit, holott a lakók már többször is jelentették az önkormányzatnak a túlságosan hangos privát eseményeket.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Olvasónk egy, a frisshirek.hu-hoz eljuttatot videójából valóban leszűrhető, így képtelenség pihenni, azóta többen is feltöltötték a közösségi hálóra a tegnap éjjel átélteket, saját készítésű, felháborodott magánvideókban. Olvasónk által készetett - és engedélyével közzétehető - felvétel időpontjai szerint, éjjel egy óra körül is kibirhatatlan volt a hangzavar, amely elárasztotta  a Landorhegyi városrész környékét, egy helyi étterem zártkörű rendezvényének köszönhetően. Mint megtudtuk, az eset nem egyedi, szinte minden hétvégén tapasztalható ez a jelenség.

A lakók nem tudnak pihenni, aludni, a hangos énekszó, zene, kiabálás miatt. Továbbá olvasónk jelezte, hogy az önkormányzat helyi képviselője, illetve a polgármester felé is jelezték a problémát, de intézkedés nem történt a tulajdonossal szemben. A rendőrök sem intézkedtek a helyszínen, így szabadon folyik a buli és a dinomdánom.

A jogszabály szerint az épületek zajtól védendő lakóhelyiségeiben a határ egységesen 06-22 óra között 40 dB, 22-06 óra között éjjel, pedig maximum 30 dB lehet, míg sűrűn beépített, vegyes lakóterület: 06-22h között 55 dB; azaz 22-06 között éjjel 45 dB. A környéken számos kisgyermekes család él, élne, ha hagynák. Több tízemeletes ház veszi körbe a helyi éttermet, videónk is az egyik ilyen épület erkélyéről készült.

Reméljük, az önkormányzat képviselője halkabbra állíttatja a zenét és a „bazi nagy” tivornyát a jövőben!

Fotó: Facebook

Videó: Facebook