2024.04.16., kedd - Csongor
Zalaegerszeg: 15o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Szalagot vágtak Lovásziban, megújult az Egészségház

frisshirek.hu | 2023. május 16. - 14:44
Szalagot vágtak Lovásziban, megújult az Egészségház

Az Egészségház felújításához a Magyar Falu Program pályázatán nyerték el az ehhez szükséges tetemes forrást. A megújult épületben a fogorvosi rendelő és a védőnői szolgálat kapott helyet.

Az infrastruktúra mellett a turizmus terén is előreléptek Lovásziban és a környező falvakban egyaránt. A Covid19-járvány után megerősödött a belföldi turizmus, egyre többen látogatnak el ebbe a térségbe is és tekintik meg a látványosságokat a Kerka völgyében.

Lovásziban termálvízzel feltöltött strand is működik, ahol egy egy úszó-, egy tanmedence és egy pancsoló is található a legkisebbeknek.A vizes élményekre, hűsítő csobbanásra a nyári hónapokban várják a pihenésre és feltöltődésre vágyó vendégeket.

Szintén Lovásziban található a Bear-Lak Macimúzeum, amely valóságos kánaánja a maci fanoknak, ahová a világ minden tájáról érkeztek már plüssállatok. Hermán Ágnes különleges gyűjtőszenvedélynek hódolva annyi macit gyűjtött össze, hogy már nem fértek el a lakásban. A helyzeten a helyi általános iskola épületében az üresen álló szolgálati lakás segített, ahol végre minden kis macinak jutott elegendő hely, hogy a látogatók megcsodálhassák őket.

A közelben érdemes megnézni a felújított Kerka-Vizimalmot és kiállítást Szécsiszigeten, majd egy csésze kávéval leöblíteni az élményt a Pajta kávézóban és ellátogatni az Andrássy-Szapáry Kastély épületébe. Vagy sétálni egy jót a Csesztregi tónál és Lenti kisvárosi forgatagába beleolvadni.

Fotók: Cseresnyés Péter Facebook-oldala