2023.06.05., hétfő - Fatime
Zalaegerszeg: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Fehérvár: kiszúrtak a szurkolókkal, villámgyorsan elfogytak az ingyenjegyek – reagált a klub

frisshirek.hu, 2023. május 17. - 12:34
Fehérvár: kiszúrtak a szurkolókkal, villámgyorsan elfogytak az ingyenjegyek – reagált a klub

Miután a Mol Fehérvár ingyenessé tette a belépést a szombati, Zalaegerszeg elleni sorsdöntő bajnokijára, nagyon gyorsan elfogytak a jegyek az akcióban érintett C- és D-lelátókra – ugyanakkor nem csak Székesfehérváron lett nagy a jegyvásárlási kedv. A kiesés elől menekülő piros-kékek kedd este reagáltak a helyzetre.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Kedd napközben jelentette be a Mol Fehérvár, hogy ingyenessé teszik a belépést a Zalaegerszeg elleni bajnokira, a Mol Aréna Sóstó C- és D-lelátójára. A belépők néhány óra elteltével elfogytak.

A jegyek nem voltak névre szólóak, és az egy vásárlóra jutó mennyiségi korlátozás sem volt alacsony – a lehetőségre nemcsak a Vidi-fanatikusok, hanem más csapatok drukkerei is lecsaptak. Délután közösségimédia-csoportokban és szurkolói fórumokon kezdett terjedni a „kezdeményezés” a jegyek felvásárlására. A rivális csapatok nem egy váratlan szolidaritási akcióba kezdtek: a cél az volt, hogy minél kevesebb Vidi-drukker jusson jegyhez.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint a Mol Fehérvár FC kedd késő este közleményt adott ki az esetről.

„Az 1. FC Köln elleni mérkőzés jegyárusítása során azt tapasztaltuk, hogy a szurkolói kártyás online jegyvásárlás sokaknak nem volt megfelelő opció, így ezúttal nem kértünk Vidi-klubkártyát a belépők kiváltásához.

A hír 12.00 órakor jelent meg, az első órákban nem tapasztaltunk semmilyen rendkívüli jegyvásárlási rohamot, így az a megállapítás, hogy »villámgyorsan« fogytak el a jegyek, nem állja meg a helyét. Késő délután már valóban láthattunk olyan jeleket, amely alapján feltételezhetjük, hogy más csapatok szurkolói foglalták le a helyek egy részét.

A fennálló helyzetet partnerünkkel, a Jegymesterrel együtt megvizsgáljuk, a Vidi-szurkolók számára új szektorokat fogunk megnyitni”– fogalmazott honlapján a székesfehérvári klub, amely az online jegyvásárlást a C-, D- és vendégszektorokban leállítja.

Az eddig nem megnyitott szektorok közül először a D5-ös és D6-os szektorokba lehet majd jegyet venni, szerdán 10 órától, kizárólag személyesen.

Fotó: Nemzeti Sport