2023.11.28., kedd - Stefánia
Zalaegerszeg: 2o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Fehérvár: kiszúrtak a szurkolókkal, villámgyorsan elfogytak az ingyenjegyek – reagált a klub

frisshirek.hu | 2023. május 17. - 12:34
Fehérvár: kiszúrtak a szurkolókkal, villámgyorsan elfogytak az ingyenjegyek – reagált a klub

Miután a Mol Fehérvár ingyenessé tette a belépést a szombati, Zalaegerszeg elleni sorsdöntő bajnokijára, nagyon gyorsan elfogytak a jegyek az akcióban érintett C- és D-lelátókra – ugyanakkor nem csak Székesfehérváron lett nagy a jegyvásárlási kedv. A kiesés elől menekülő piros-kékek kedd este reagáltak a helyzetre.

Kedd napközben jelentette be a Mol Fehérvár, hogy ingyenessé teszik a belépést a Zalaegerszeg elleni bajnokira, a Mol Aréna Sóstó C- és D-lelátójára. A belépők néhány óra elteltével elfogytak.

A jegyek nem voltak névre szólóak, és az egy vásárlóra jutó mennyiségi korlátozás sem volt alacsony – a lehetőségre nemcsak a Vidi-fanatikusok, hanem más csapatok drukkerei is lecsaptak. Délután közösségimédia-csoportokban és szurkolói fórumokon kezdett terjedni a „kezdeményezés” a jegyek felvásárlására. A rivális csapatok nem egy váratlan szolidaritási akcióba kezdtek: a cél az volt, hogy minél kevesebb Vidi-drukker jusson jegyhez.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint a Mol Fehérvár FC kedd késő este közleményt adott ki az esetről.

„Az 1. FC Köln elleni mérkőzés jegyárusítása során azt tapasztaltuk, hogy a szurkolói kártyás online jegyvásárlás sokaknak nem volt megfelelő opció, így ezúttal nem kértünk Vidi-klubkártyát a belépők kiváltásához.

A hír 12.00 órakor jelent meg, az első órákban nem tapasztaltunk semmilyen rendkívüli jegyvásárlási rohamot, így az a megállapítás, hogy »villámgyorsan« fogytak el a jegyek, nem állja meg a helyét. Késő délután már valóban láthattunk olyan jeleket, amely alapján feltételezhetjük, hogy más csapatok szurkolói foglalták le a helyek egy részét.

A fennálló helyzetet partnerünkkel, a Jegymesterrel együtt megvizsgáljuk, a Vidi-szurkolók számára új szektorokat fogunk megnyitni”– fogalmazott honlapján a székesfehérvári klub, amely az online jegyvásárlást a C-, D- és vendégszektorokban leállítja.

Az eddig nem megnyitott szektorok közül először a D5-ös és D6-os szektorokba lehet majd jegyet venni, szerdán 10 órától, kizárólag személyesen.

Fotó: Nemzeti Sport