2023.06.05., hétfő - Fatime
Zalaegerszeg: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Kidőlt fák veszélyeztették a közlekedést Zalában, volt dolguk a tűzoltóknak

frisshirek.hu, 2023. május 17. - 12:35
Kidőlt fák veszélyeztették a közlekedést Zalában, volt dolguk a tűzoltóknak

Számos településen volt szükség a tűzoltók munkájára, a legtöbb helyen az esős időtől meglazult fák gyökerei adták meg magukat az időjárásnak és az utakra dőltek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint:

Nyárfa dőlt a 7352-es útra Zalaszentgrót külterületén. A helyi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt. Úttestre dőlt egy fa Bucsuta külterületén is, ahol a riasztott letenyei hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát. 

Kistolmács külterületén kidőlt fa ágai akadályozták a közlekedést a 7540-es úton, a letenyei hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel ledarabolták az ágakat, az úttestet pedig megtisztították, míg Alsópáhokon elöntötte a domboldalról lezúduló csapadék egy lakóház pincéjét és vízóraaknáját a Kossuth utcában. Ott a helyi önkéntes tűzoltók szivattyúval eltávolították a vizet, az úttestet pedig megtisztították a sártól.  

Az esti órákban Zalaegerszegen veszélyeztetett garázsokat veszélyeztetett egy megdőlt fa a Köztársaság útján. A város hivatásos tűzoltói dugólétra és motoros láncfűrész alkalmazásával távolították el a fát. Keszthelyen pedig egy kidőlt fa akadályozta a közlekedést a Külső Zsidi úton. A város hivatásos tűzoltói motoros szintén láncfűrésszel számolták fel a forgalmi akadályt. 

Fotók: Zala Vármegyei Katasztrófavédelem