2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Zalaegerszeg: 2o - 4o
Az ország 19 megyéjében

Dőltek a fák Zalában, Keszhelyen egy autó tetejére is ráborult egy méretes

frisshirek.hu | 2023. május 18. - 12:45
Dőltek a fák Zalában, Keszhelyen egy autó tetejére is ráborult egy méretes

Brutális mennyiségű eső esett az elmúlt napokban, több fának kilazult a gyökere,utakra dőltek, az erős szél is nehezítette a helyzetet.

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Zalacsányban az esőzés miatt jelentős mennyiségű víz árasztotta el a Csányi László utcát és az ott lévő ingatlanok területeit. A riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével eltávolították a felgyülemlett mennyiséget az útról és az ingatlanok területéről.  

Zalaegerszegen a felázott talaj miatt megdőlt fák veszélyeztették a közlekedést a 74-es főút zalaegerszegi szakaszán, az 54-es kilométerkőnél. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el a fákat. 

Keszthelyen parkoló autóra dőlt egy három méter magas korhadt fa a Lovassy Sándor utcában. A riasztott városi hivatásos tűzoltók eltávolították a fát a járműről, amiben senki sem tartózkodott. 

Nagykanizsán elfoglalta az úttestet egy vadgesztenyefa letört ága a Szent Flórián téren. A város hivatásos tűzoltói eltávolították a darabot. 

Balatonberényben kerítésre dőlt egy tizenöt méter magas fűzfa az Árpád utcában. A riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók dugólétra és motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát.

Fotók: Zala Vármegyei Katasztrófavédelem