2023.06.05., hétfő - Fatime
Zalaegerszeg: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Dőltek a fák Zalában, Keszhelyen egy autó tetejére is ráborult egy méretes

frisshirek.hu, 2023. május 18. - 12:45
Dőltek a fák Zalában, Keszhelyen egy autó tetejére is ráborult egy méretes

Brutális mennyiségű eső esett az elmúlt napokban, több fának kilazult a gyökere,utakra dőltek, az erős szél is nehezítette a helyzetet.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Zalacsányban az esőzés miatt jelentős mennyiségű víz árasztotta el a Csányi László utcát és az ott lévő ingatlanok területeit. A riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével eltávolították a felgyülemlett mennyiséget az útról és az ingatlanok területéről.  

Zalaegerszegen a felázott talaj miatt megdőlt fák veszélyeztették a közlekedést a 74-es főút zalaegerszegi szakaszán, az 54-es kilométerkőnél. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el a fákat. 

Keszthelyen parkoló autóra dőlt egy három méter magas korhadt fa a Lovassy Sándor utcában. A riasztott városi hivatásos tűzoltók eltávolították a fát a járműről, amiben senki sem tartózkodott. 

Nagykanizsán elfoglalta az úttestet egy vadgesztenyefa letört ága a Szent Flórián téren. A város hivatásos tűzoltói eltávolították a darabot. 

Balatonberényben kerítésre dőlt egy tizenöt méter magas fűzfa az Árpád utcában. A riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók dugólétra és motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát.

Fotók: Zala Vármegyei Katasztrófavédelem