2023.06.05., hétfő - Fatime
Zalaegerszeg: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Egy év próbaidőre büntették a buszsofőrt, aki nem állt meg a piros jelzésnél Zalaegerszegen

frisshirek.hu, 2023. május 18. - 15:40
Egy év próbaidőre büntették a buszsofőrt, aki nem állt meg  a piros jelzésnél Zalaegerszegen

A Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzősével döntött annak a buszsofőrnek az ügyében, aki úgy hajtott át a vasúti síneken, hogy közben jött a vonat.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A buszsofőr még 2022. szeptember 21-én reggel 7 órakor Zalaegerszegen Botfa irányából vezette a menetrend szerint közlekedő, utasokat szállító csuklós autóbuszt. Az útvonalán elhelyezkedő – fénysorompóval ellátott – vasúti átjáróhoz érve a tilos jelzést figyelmen kívül hagyva áthaladt a síneken. Ugyanekkor közlekedett a vasúti pályán egy személyvonat 38 km/h sebességgel, amelynek vezetője a síneken áthajtó buszt veszélyhelyzetként értékelte, ezért gyorsfékezett.

Ennek következtében az átjáró előtt körülbelül 15 méterre állt meg, a járművek nem ütköztek és személyi sérülés sem történt.

A buszsofőrt a bíróság a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt marasztalta el, büntetésként 1 évre próbára bocsátotta-tájékoztatott a Zalaegerszegi Törvényszék.

Fotónk illusztráció, forrás: Volánbusz Zrt