2023.06.05., hétfő - Fatime
Zalaegerszeg: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Elkezdődött a Gébárti-tó mindkét ágán az új hidak telepítése a kacsák és hattyúk is köszönik jól vannak!

frisshirek.hu, 2023. május 18. - 14:44
Elkezdődött a Gébárti-tó mindkét ágán az új hidak telepítése a kacsák és hattyúk is köszönik jól vannak!
Az elemek összeszerelése után, jövő héten a korlátok rögzítésével folytatódik majd a munka, a régi hidat június végétől fogják bontani a szakemberek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Mint a Frisshirek írt arról, egy furcsa pletyka kapott szárnyra a városlakók között, többen állították, hogy Fülöp-szigeteki vendégmunkásokat láttak a tó partján vadkacsákra vadászni. Mint utánajártunk szerencsére álhír. A rendőrség is megerősítette, hogy nem történt feljelentés, mint írták: " a Gébárti-tó és annak élővilágát érintő természetkárosítás bűncselekmény elkövetése miatt bejelentés nem érkezett és bűntetőeljárás sincs folyamatban, mindez csak szóbeszéden alapult."
Balaicz Zoltán a megyeszékhely polgármestere napokban Facebook-oldalán írt arról, hogy éppen a madarak költése zajlik, a halőrök sem tapasztaltak természetkárosításra utaló esetet.
"A tó élővilágával kapcsolatban pedig az alábbi informaciót juttatta el a hivatalos szervekhez és a rendőrséghez a Gébárti-tavat kezelő Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége: "A mostani időszak a madarak költési időszaka. A hivatásos halőreink beszámolója alapján elmondható, hogy a récék a tavat körülvevő nádasban, parti magas aljnövényzetben és cserjésekben költenek, jelenleg is ott tartózkodnak, azt csak kora reggel és az esti órákban hagyják el, nincsenek szem előtt.
A hattyúk az andrásihidai ág végén található kíméleti területen költenek a nagyközönség elől teljesen elbújva. A halőreink az ellenőrzések során semmilyen arra utaló nyomot nem találtak, hogy bárki a tó környezetében természetkárosítást tett volna.
A hivatásos halőr egyébként a halgazdálkodási területen rendészeti feladatokat lát el, minden kapcsolódó természetkárosítással
szemben azonnal fellép, intézkedik és szükség esetén megteszi a feljelentést."-fogalmazott a polgármester.
Fotók: Balaicz Zoltán Facebook-oldala