2024.04.15., hétfő - Anasztázia, Tas
Zalaegerszeg: 17o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Ivott és még a biztonsági övet sem használta a zalabaksai sofőr

frisshirek.hu | 2023. május 18. - 11:45
Ivott és még a biztonsági övet sem használta a zalabaksai sofőr

A lenti rendőrök előállították a 33 éves zalabaksai sofőrt.

A zalai rendőrök 2023. május 17-én délelőtt Lentiben, a Sugár úton arra lettek figyelmesek, hogy egy személyautóval közlekedő férfinek nincs bekapcsolva a biztonsági öve, emellett pedig irányjelző használata nélkül előzött meg egy kerékpárost.

A járőrök a sofőrt megállították, majd alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, ami pozitív értéket mutatott.

A 33 éves zalabaksai férfit további mintavétel céljából előállították a rendőrkapitányságra, ahol a közúti közlekedési szabályok megszegése miatt gyorsított szabálysértési eljárást folytattak le ellene.

A rendőrség CSAT(T)LAKOZZ! elnevezéssel országos kampányt indított, amelyben felhívja a figyelmet a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára, azok megkérdőjelezthetetlen fontosságára, a közutakon pedig fokozottan ellenőrzik a passzív biztonsági eszközök használatát, így a közlekedésben a biztonsági öv, és a gyermekbiztonsági rendszerek alkalmazására is fókuszálnak.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az ittas vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező. A kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít. Az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat válthat ki, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt sem, hogy a biztonságos közlekedés elengedhetetlen feltétele, hogy az autóban utazók közül mindenki bekapcsolja a biztonsági övét. Egy esetleges baleset bekövetkezésekor használatával csökkenthető a sérülés súlyossága, sőt, ez az egy mozdulat akár életet is menthet.

Fotónk illusztráció, forrás: police.hu