2023.06.05., hétfő - Fatime
Zalaegerszeg: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Ivott és még a biztonsági övet sem használta a zalabaksai sofőr

frisshirek.hu, 2023. május 18. - 11:45
Ivott és még a biztonsági övet sem használta a zalabaksai sofőr

A lenti rendőrök előállították a 33 éves zalabaksai sofőrt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A zalai rendőrök 2023. május 17-én délelőtt Lentiben, a Sugár úton arra lettek figyelmesek, hogy egy személyautóval közlekedő férfinek nincs bekapcsolva a biztonsági öve, emellett pedig irányjelző használata nélkül előzött meg egy kerékpárost.

A járőrök a sofőrt megállították, majd alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, ami pozitív értéket mutatott.

A 33 éves zalabaksai férfit további mintavétel céljából előállították a rendőrkapitányságra, ahol a közúti közlekedési szabályok megszegése miatt gyorsított szabálysértési eljárást folytattak le ellene.

A rendőrség CSAT(T)LAKOZZ! elnevezéssel országos kampányt indított, amelyben felhívja a figyelmet a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára, azok megkérdőjelezthetetlen fontosságára, a közutakon pedig fokozottan ellenőrzik a passzív biztonsági eszközök használatát, így a közlekedésben a biztonsági öv, és a gyermekbiztonsági rendszerek alkalmazására is fókuszálnak.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az ittas vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező. A kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít. Az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat válthat ki, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt sem, hogy a biztonságos közlekedés elengedhetetlen feltétele, hogy az autóban utazók közül mindenki bekapcsolja a biztonsági övét. Egy esetleges baleset bekövetkezésekor használatával csökkenthető a sérülés súlyossága, sőt, ez az egy mozdulat akár életet is menthet.

Fotónk illusztráció, forrás: police.hu