2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Zalaegerszeg: 8o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Díjeső a Szent Rafael Kórház dolgozóinak a Magyar Infekciókontroll Társaság 21. kongresszusán

frisshirek.hu | 2023. május 19. - 16:45
Díjeső a Szent Rafael Kórház dolgozóinak a Magyar Infekciókontroll Társaság 21. kongresszusán

Az országos szakmai szervezet a közelmúltban Zalakaroson tartotta háromnapos rendezvényét. A kongresszus megnyitóján Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház főigazgatója felidézte, hogy az intézmény a koronavírus-járvány előtt 27 éven át szervezett infekciókontroll konferenciákat, a pandémiát követően pedig nyilvánossá tette és továbbképzésekkel bővítette az Infekciókontroll és Antibiotikum Bizottság üléseit.

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházban évtizedek óta kiemelt figyelmet kap a szakterület, s ennek visszatükröződése, hogy a háromnapos rendezvény sikeréhez 12 előadással járultak hozzá a kórház kollégái.
A kongresszus zárásaként három díj is a Szent Rafael Kórház munkatársaihoz került.
A magyar infekciókontroll tevékenységben végzett magas színvonalú munkájáért Dr. Kende Éva díjat ítélt oda a MIT elnöksége Kalamár-Birinyi Editnek, az Infekciókontroll és Járványügyi Osztály vezetőjének.
A konferencián biztosított magas szakmai színvonalú prezentációkért Prof. Dr. Losonczy György díjban részesítette kórházunk előadóit a MIT elnöksége. A közös elismerést dr. Farkas Tamás a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Infekciókontroll vezető főorvosa vette át.
Színvonalas előadásáért Bögre-díjjal jutalmazták Kovács Ildikót, a II.-es Belgyógyászat vezető ápolóját.
Gratulálunk a díjazottaknak!