2023.06.05., hétfő - Fatime
Zalaegerszeg: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Díjeső a Szent Rafael Kórház dolgozóinak a Magyar Infekciókontroll Társaság 21. kongresszusán

frisshirek.hu, 2023. május 19. - 16:45
Díjeső a Szent Rafael Kórház dolgozóinak a Magyar Infekciókontroll Társaság 21. kongresszusán

Az országos szakmai szervezet a közelmúltban Zalakaroson tartotta háromnapos rendezvényét. A kongresszus megnyitóján Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház főigazgatója felidézte, hogy az intézmény a koronavírus-járvány előtt 27 éven át szervezett infekciókontroll konferenciákat, a pandémiát követően pedig nyilvánossá tette és továbbképzésekkel bővítette az Infekciókontroll és Antibiotikum Bizottság üléseit.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházban évtizedek óta kiemelt figyelmet kap a szakterület, s ennek visszatükröződése, hogy a háromnapos rendezvény sikeréhez 12 előadással járultak hozzá a kórház kollégái.
A kongresszus zárásaként három díj is a Szent Rafael Kórház munkatársaihoz került.
A magyar infekciókontroll tevékenységben végzett magas színvonalú munkájáért Dr. Kende Éva díjat ítélt oda a MIT elnöksége Kalamár-Birinyi Editnek, az Infekciókontroll és Járványügyi Osztály vezetőjének.
A konferencián biztosított magas szakmai színvonalú prezentációkért Prof. Dr. Losonczy György díjban részesítette kórházunk előadóit a MIT elnöksége. A közös elismerést dr. Farkas Tamás a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Infekciókontroll vezető főorvosa vette át.
Színvonalas előadásáért Bögre-díjjal jutalmazták Kovács Ildikót, a II.-es Belgyógyászat vezető ápolóját.
Gratulálunk a díjazottaknak!