2023.06.05., hétfő - Fatime
Zalaegerszeg: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Zalaegerszeg a megyei jogú városok és megyeszékhelyek közül elsőként csatlakozik az ország- és vármegye bérletek kedvezményének rendszeréhez

frisshirek.hu, 2023. május 19. - 14:45
Zalaegerszeg a megyei jogú városok és megyeszékhelyek közül elsőként csatlakozik az ország- és vármegye bérletek kedvezményének rendszeréhez

Zalaegerszeg a megyei jogú városok és megyeszékhelyek között elsőként csatlakozik az ország- és vármegye bérletek kedvezményének rendszeréhez, amelyet a kormány május elsején vezetett be. A hírt a Korona Szalonban jelentette be Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár és Balaicz Zoltán polgármester, majd alá is írták az erről szóló együttműködési megállapodást, amit előtte a közgyűlés egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadott el.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A teljes árú 30 napos vármegyebérletek 9.450, az országbérletek 18.900 forintba kerülnek. A nappali és esti tagozatos tanulók, 6 év feletti óvodások, fogyatékkal élők 90 százalékos kedvezménnyel – 945, illetve 1890 forintért – jutnak hozzá.

A közgyűlés döntése alapján július 1-től a vármegye- vagy országbérlettel rendelkezők a zalaegerszegi helyi járatokon is utazhatnak ezen bérletek felmutatásával. Emellett június első napjaiban forgalomba áll 11 vadonatúj, környezetkímélő, modern elektromos autóbusz, így a zalaegerszegi flotta átlagéletkora 5 évre csökken és ezzel az egyik legfiatalabb lesz a városok között.

A szerződés alapján július 1-től a vármegye- vagy országbérlettel rendelkezők igénybe vehetik a zalaegerszegi helyi járatokat is. A minisztérium pénzügyi támogatást is biztosít az önkormányzatnak a felmerülő kiadásokhoz.

Fotók és forrás: Balaicz Zoltán Facebook-oldala