2023.06.05., hétfő - Fatime
Zalaegerszeg: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Vigh László is futócipőt húzott

frisshirek.hu, 2023. május 22. - 14:41
Vigh László is futócipőt húzott

A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány idén is jótékonysági, közösségi futóversenyt szervezett a tesztpályáról induló zalaegerszegi rajttal és azoknak akik bírták az iramot, -azaz a 66 km-ert,- keszthelyi beérkezéssel.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Idén már hetedik alkalommal szervezte meg a koraszülöttek érdekében a jótékony célú futást a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház gyermekosztálya mellett működő Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány, amelyen mint minden évben sokan vettek részt.

2023-ban nem csak a részvétel volt magas, hanem megdőlt a rekord is, hiszen 692-en vettek részt a futáson (98 csapat és 33 egyéni futó), köztük dr. Lubics Szilvia ultramaratonfutó többszörös bajnok, dr. Bérces Edit Európa- és világbajnok, valamint dr. Zacher Gábor főorvos, egyetemi tanár.

A táv 66 km volt, a futók a Zala Zone Járműipari Tesztpályáról indultak és Hévíz érintésével érkeztek meg Keszthelyre. A rendezvény a túl korán érkezett gyermekek gyógyítására, az egészségügyi dolgozók, orvosok, ápolók munkájára hívja fel a figyelmet. Az indulás előtt dr. Gárdos László osztályvezető főorvos szólt a program résztvevőihez, a rajtot pedig Balaicz Zoltán polgármester kisfia, Balaicz Vendel indította el.

A bevételt és a támogatást a PICúr Parkra fordítják, mely jelenleg 85 százalék készenlétű, s amely Nyugat-Dunántúl első rehabilitációs kültéri fejlesztő parkja lesz. Jelenleg ez a legnagyobb beruházása az alapítványnak, nyáron szeretnék átadni.

Forrás és fotók: Balaicz Zoltán Facebook-oldala