2024.04.16., kedd - Csongor
Zalaegerszeg: 6o - 7o
Az ország 19 megyéjében

A sáfránysziromszörp lett a győztes

NKSZ | 2023. május 23. - 09:15
A sáfránysziromszörp lett a győztes

Átadták a „Fejér Termék 2023” elismeréseket. Két kategóriát díjaztak: feldolgozott élelmiszer kategóriában a sáfránysziromszörp úrhidai készítőjét és kézműves ipari termék kategóriában az abai kovácsot. 

A hagyományokhoz hűen a Vármegyenaphoz kapcsolódó Vármegyekorzón kerültek átadásra a „Fejér Termék 2023” elismerések, amelyet a Fejér Vármegyei Önkormányzat két kategóriában hirdetett meg.

A „Hagyomány-Érték-Minőség” szellemiségében meghirdetett pályázatra ebben az esztendőben rekordszámú pályázat érkezett: 30 pályázó összesen 42 termékkel vett részt a kiíráson - írta ki közösségi oldalára Molnár Krisztián Fejér Vármegye Önkormányzatának elnöke.

Idén feldolgozott élelmiszer kategóriában a sáfránysziromszörpöt készítő Horváth Lénárd Úrhidáról, kézműves ipari termék kategóriában pedig Zsinkó István abai kovács nyerte el az elismerést.

Megválasztották a „Vármegyekorzó legszebb standját” is, az elismerést ezúttal Kokics István Ercsiből nyerte el, míg a pázmándi Erdő Zoltánné standja kapta meg a „Vármegyekorzó kedvence” elismerést.

Fotó: Molnár Krisztián FB oldala