2023.06.05., hétfő - Fatime
Zalaegerszeg: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Befenyített a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház! Nem mindegy mit posztol az intézményről

frisshirek.hu, 2023. május 23. - 16:45
Befenyített a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház! Nem mindegy mit posztol az intézményről

Megelégelte a Zala Vármegyei Szent Rafael kórház azt, hogy az utóbbi időben egyre többen negatív kommenteket posztolnak az egészségügyi intézményben átélt vélt vagy valós sérelmeikről közösségi oldalakra.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A napokban egy újabb negatív poszt jelent meg a megyeszékhelyen, amely szélsebesen terjedt a zalaegerszegiek körében. A posztban az állt, hogy a helyi sürgősségi SBO-ra egy apa kéz sérüléssel vitte a fiát, ahol állítása szerint a hosszú ideje várakozókkal, valamint velük szemben is elsőbbséget biztosított az ügyeletes orvos egy focista privát betegének. A férfi ezek után etikátlannak titulálta és posztjában nevén nevezte az ügyeletes orvost, majd nem volt hajlandó vele megvizsgáltatni gyermekét.
A kórház besokallt és sérelmezte az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulásokat. Arra kéri a pácienseket, a jövőben használják a panaszkezelési folyamatot, azaz e-mailben, vagy postai úton jelezzék a kórház vezetősége számára, ha valamivel nem elégedettek.
Ma a közösségi oldalán nagy felkiáltójelek kíséretében, az alábbi sorokkal reagáltak azoknak, akik a kórház rossz hírét keltik, vagy becsület csorbításra alkalmas kifejezést, tartalmat hoznak nyilvánosságra.
"Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kórház - a jogszabályi előírásoknak megfelelően - panaszkezelési rendszert működtet, amelyben minden, az ellátással kapcsolatban felmerülő panasz, bejelentés kivizsgálásra kerül. 
A közösségi oldalon közzétett bejegyzések, szubjektív vélemények nem mindig tartalmaznak elegendő információt a vizsgálat elindításához, azonban ilyenkor is (ahogy minden esetben) szükséges az ügy körülményeinek pontos tisztázása. Bejelentést írásban, postai úton vagy e-mailben a zmkorhaz@zmkorhaz.hu címen tehetnek.
Ezzel együtt, amennyiben a bejegyzés a becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket tartalmaz, a Kórház az egészségügyi személyzet tagjai érdekében jogi lépéseket tesz".-írták.
Fotónk illusztráció, forrás: ZM kórház Facebook