2023.06.05., hétfő - Fatime
Zalaegerszeg: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Még tűzoltónak is be lehet öltözni! Zalában is kinyitják kapuikat a tűzoltószertárak

frisshirek.hu, 2023. május 23. - 12:15
Még tűzoltónak is be lehet öltözni! Zalában is kinyitják kapuikat a tűzoltószertárak

Május 28-án, vasárnap ismét kinyílnak a zalai tűzoltólaktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Vasárnap délelőtt tíz órától várják az érdeklődőket a Nyitott szertárkapuk elnevezésű programhoz csatlakozó vármegyei hivatásos tűzoltó-parancsokságok, önkormányzati tűzoltóságok és katasztrófavédelmi őrsök, melyek egészen délután négy óráig lesznek látogathatóak Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Letenyén, Keszthelyen, Lentiben, Zalakaroson és Pacsán, valamint Zalaszentgróton.   

Akárcsak a tavalyi, nagy sikerrel zajlott programon, így ezúttal is lesznek próbariasztások, amiken keresztül a tűzoltók bemutatják, mi történik, amikor tűzesethez, balesethez riasztják őket. De megtekinthetőek lesznek a speciális járművek, felszerelések, és adott esetben ezeket ki is lehet próbálni, sőt, még tűzoltónak is be lehet majd öltözni a kicsiknek, nagyoknak egyaránt. 

A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok mellett az önkéntes tűzoltó egyesületek is várják majd a legkisebbeket és szüleiket például Zalalövőn, Letenyén, Miháldon, Petőmihályfán, Zalakaroson, Murakeresztúron, Szepetneken, Söjtörön Zalaistvándon is. 

A több éve nagy népszerűségnek örvendő országos program nem titkolt célja az, hogy közelebb hozza egymáshoz a civileket és a tűzoltókat azáltal, hogy ezen a napon, május utolsó vasárnapján, azaz május 28-án 10 és 16 óra között az érdeklődők betekintést nyerhetnek a laktanyákban zajló mindennapokba, ezáltal megismerhetik a katasztrófavédelem egyik fontos szegmensét.

Forrás és fotó: Zala Vármegyei Katasztrófavédelem