2023.06.05., hétfő - Fatime
Zalaegerszeg: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Kovács Zoltán: a magyar kormány nem enged az Európai Parlament nyomásának

frisshirek.hu, 2023. május 25. - 19:00
Kovács Zoltán: a magyar kormány nem enged az Európai Parlament nyomásának

A magyar kormány nem enged az Európai Parlament nyomásának, továbbra is kitart békepárti álláspontja mellett - közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár csütörtökön.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az államtitkár a Facebook- és a Twitter-oldalán, valamint az abouthungary.hu-n közzétett állásfoglalásában kiemelte: az Európai Parlament újra Magyarországot támadja, ezúttal meg akarják akadályozni, hogy 2024 második félévében Magyarország legyen az unió soros elnöke, tudósított az MTI.

Indokként a szokásos, már unalomig ismételt vádaskodással jönnek, miszerint Magyarország megsérti az EU alapvető értékeit, és ezért nem alkalmas az elnöki pozíció betöltésére - tette hozzá.
"Tisztában vagyunk a valódi okkal: nem tetszik nekik, hogy Magyarország békepárti, és bele akarnak kényszeríteni minket a háborúba" - fogalmazott Kovács Zoltán.

Közölte, a magyar kormány azonban nem enged a nyomásnak, kitart az álláspontja mellett. Ez a háború első pillanatától fogva világos: Magyarország békét és azonnali tűzszünetet szorgalmaz, mert csak azzal lehet megmenteni az emberi életeket - írta.

Rögzítette: Magyarország az Európai Unió teljes jogú tagja. Már korábban is ellátta az Európai Tanács soros elnökségét, és így lesz ez 2024-ben is.

Jól haladnak az uniós elnökség előkészítésével, és olyan fontos, a bevándorláspártiak számára nem kívánatos témákat kívánnak napirendre venni, mint az európai demográfiai kihívások, a migráció helyett a családpolitika - jelezte.

Fotó: Kovács Zoltán Facebook-oldala