2023.06.05., hétfő - Fatime
Zalaegerszeg: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Több koreográfiával is készül a ZTE tábor a pénteki Paks elleni zárómérkőzésre

frisshirek.hu, 2023. május 25. - 13:43
Több koreográfiával is készül a ZTE tábor a pénteki Paks elleni zárómérkőzésre

Péntek este a ZTE Arénában búcsúztatja  ZTE FC a 2022/23-as idényt, a Paks FC elleni hazai mérkőzéssel zárja a szezont.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mozgalmas szezon áll a zalaegerszegi csapat mögött, megannyi emlékezetes pillanattal, mostanra pedig elérkeztek a 2022/23-as évad zárómérkőzéséhez. Az OTP Bank Liga utolsó fordulójában a Paksi FC együttesét látják vendégül a ZTE Arénában.

A tolnaiak szoros versenybe kerültek a szezon végére, jelenleg matematikailag a DVSC és a Puskás Akadémia csapatával versenyeznek az előkelő harmadik helyért. A mérkőzések során eddig negyvennyolc pontot gyűjöttek össze, ami tizennégy győzelmet, hat döntetlent és tizenkét vereséget jelent számukra. A Bognár György vezette csapat ez előző fordulóban a Puskás Akadémia együttesét látta vendégül, ahol 0-2-es vereséget szenvedtek a felcsútiakkal szemben.

A Zalai csapat mozgalmas hónapot zár pénteken, hiszen három bajnoki mellett, a kupadöntőt is ebben a hónapban játszotta. Az előző fordulóban a kiesés ellen küzdő MOL Fehérvár csapatához látogatott, ahol a hazai csapatnak sikerült kiharcolnia a három pontot, sokak szerint le volt zsírozva a mérkőzés végkimenetele, így mentve a "Vidit" a kieséstől.

A Paks együttesével kétszer vette fel a ZTE FC  a küzdelmet a szezon során, mindkét alkalommal az éppen hazai környezetben játszó együttes jött ki győztesen a küzdelemből: a tizenegyedik fordulóban a ZTE, míg a huszonkettedikben a tolnai csapat örülhetett hazai pályán. A paksi csapat a dobogós helyért is küzd, így nehéz mérkőzésre számíthatnak a zalaiak.

Az eredeti tervek szerint, az utolsó bajnoki mérkőzést követően szerette volna a ZTE FC  a kupasikert megünnepelni. Ez nem jött össze, így a klub azt a döntést hozta, hogy július közepén, a Zete Fieszta keretén belül szervez ünnepséget a kupagyőztes csapatnak.

A Zete Fieszta szervezése folyamatban van, a részletekről pedig hamarosan tájékoztatják szurkolókat.

Fotó forrása: ZTE 1920 Facebook