2024.02.23., péntek - Alfréd
Zalaegerszeg: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Az uniós ügyészek szervezete alelnökévé választotta Polt Péter legfőbb ügyészt

frisshirek.hu | 2023. május 26. - 07:50
Az uniós ügyészek szervezete alelnökévé választotta Polt Péter legfőbb ügyészt

Az Európai Unió tagállamai Legfelsőbb Bíróságai mellett működő ügyészségek vagy azonos jogállású intézmények hálózata (Nadal Network) Polt Péter legfőbb ügyészt választotta alelnökké Máltán tartott ülésén - közölte a Legfőbb Ügyészség csütörtökön az ügyészség honlapján.

A közlemény szerint - amelyet az MTI szemlézett - a 2009-ben életre hívott hálózat az idén május 3-5. között már tizennegyedik alkalommal ült össze.

Céljuk az Európai Unióban működő legfelsőbb szintű ügyészségek vezetői számára lehetőség biztosítása a szakmai tapasztalatcserére

- írták. A hálózat konferenciáin a résztvevők a bűncselekmények kapcsán tapasztalható tendenciákat, az uniós esetjog jelentős döntéseit, az ügyészségek működésének további fejlődési irányait tárgyalják meg.

A tájékoztatás szerint a mostani konferencián az adatvédelem, a környezet elleni, valamint a pénzügyi bűncselekmények terén felmerült új jelenségek, kihívások, megoldások voltak az előadások középpontjában. Az ülésen a szervezet alapszabályát is módosították a tagok, a hálózat működését, felépítését érintően hoztak új rendelkezéseket.

Polt Péter legfőbb ügyészt a hálózat egyhangú szavazáson alelnökké választotta.

Az új alelnök mellett két új főtitkárt is választott az ülés: Franz Plöchl, az Osztrák Köztársaság legfőbb ügyésze és Francois Molins, a francia Semmítőszék melletti legfőbb ügyész látja el a továbbiakban ezt a tisztséget.

Az egyhangú döntés alapján a szervezet 2025-ös konferenciájának házigazdája a magyar Legfőbb Ügyészség lesz - tették hozzá.

A kiemelt kép forrása: a US Embassy Budapest Facebook-oldala