2023.06.05., hétfő - Fatime
Zalaegerszeg: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Laza Zalaegerszegen így is lehet fűvet nyírni a közterületeken?

frisshirek.hu, 2023. május 26. - 07:15
Laza Zalaegerszegen így is lehet fűvet nyírni a közterületeken?

Az esős időjárásnak köszönhetően nagyra nőtt a fű a zalai megyeszékhelyen. Felbőgtek a fűnyírók, fűkaszák, városszerte nyesték a zöldterületeket, csak éppen több helyütt hanyag módon akár fél méteres, vagy méteres sugarú körben meghagyták a kukák, padok körül, vagy a fák törzse mentén.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A fűnyírásnak rendszeres ápolási eljárásnak kell lennie, ezt tudjuk. A megyeszékhelyen a frekventáltabb városrészeken gyakrabban, a kieső területeken ritkábban látható a szisztematikus fűnyírás.

Pedig a gyakori nyírás sűrűvé teszi a gyepet, biztosítja a fű egyenletesen növését és dús színét. A túl rövidre vágott fűszálak azonban gyorsan kiszáradnak, a túl ritka fűnyírás pedig lelassítja a gyep növekedését így a városképet is ronthatja.

Mivel kevés a kapacitás, a fűnyírásért felelős önkormányzati cég, legtöbbször alvállalkozók bevonására kényszerül, már ha talál.

A fotókat a Frisshirek olvasója készítette.