2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Zalaegerszeg: 22o - 22o
Az ország 19 megyéjében

DK: emelkedni fog az üzemanyagok ára Orbán "Putyin-pártisága" miatt

frisshirek.hu, 2023. május 31. - 18:30
DK: emelkedni fog az üzemanyagok ára Orbán "Putyin-pártisága" miatt

A drága orosz gáz után drágább lesz az orosz üzemanyag is Orbán Putyin-pártisága miatt - mondta szerdai online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője. A háborúpárti politikusok miatt vannak szankciók, a háborúpárti politika miatt emelkednek az energiaárak - reagált a Fidesz szerdán Kálmán Olga DK-s politikus nyilatkozatára. Mindeközben rekordalacsony a gáz ára, csak nem nekünk.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Kálmán Olga arról beszélt, hogy csütörtöktől várhatóan 25 százalékkal emelkedik a Barátság kőolajvezetéken keresztül érkező orosz kőolaj tranzitdíja.

Ez jelentős emelkedést hozhat az üzemanyagok árában - tette hozzá a politikus.

Elfogadhatatlan, hogy "a magyarok Orbán Putyin-pártisága miatt fognak drágábban tankolni"

- fogalmazott a képviselő.

Fidesz: a háborúpárti politikusok miatt vannak szankciók és miattuk emelkednek az energiaárak

Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták: az ukrán kormány az olajszállítás költségeinek egyoldalú megemelésével a magyar emberekkel akarja megfizettetni a háború árát.

Gyurcsány és felesége ehhez a háborúpárti politikához nyújt segítséget

- fogalmaztak.

Az elmúlt két évben sosem volt ilyen alacsony a földgáz ára, mint most – derült ki a Zeit Online cikkéből. Utoljára 2021 júniusában kellett annyit fizetni érte, mint jelenleg. Szakértők szerint ez a túlkínálattal magyarázható, az ár pedig akár tovább is csökkenhet a továbbiakban. A megawattóránként 25,80 eurós ár példátlan az elmúlt két évet, különösen a háború kirobbanása utáni időszakot tekintve, írta meg a frisshirek.hu.

Fotó: Kálmán Olga Facebook-oldala