2023.09.30., szombat - Jeromos
Zalaegerszeg: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Hamarosan iskolai tantárgy lehet a horgászat

frisshirek.hu, 2023. június 04. - 13:30
Hamarosan iskolai tantárgy lehet a horgászat

Cseh és holland mintára Magyarországon is bekerülhet a tantervbe a horgászat. A pecázás fortélyait nem kötelező jelleggel, hanem választható tantárgyként sajátíthatnák el a diákok.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az ötlet nem új, 2016-ban már egyszer felvetődött, de végül semmi sem lett a bevezetéséből, vélhetően a koronavírus-járvány idején nem ez volt a legfontosabb megvalósítandó álom.  

 2019-ben elindultak az iskolai keretek között működő sporthorgász szakkörök, melyek óriási népszerűségnek örvendenek. Több mint száz, horgászszervezet által mentorált suli jelentkezett, és természetesen idén is pályázhatnak az iskolák – mondta a Borsnak Dérer István, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) főigazgatója, majd hozzátette: nem csak a fiúk között népszerű a horgászat, hisz volt olyan csoport, amelyben a lányok voltak többségben.

Természetesen „valódi” horgászaton is részt vehetnek a gyerekek, emellett külön központi támogatási programmal horgásztáborokat is szerveznek a fiataloknak. A kurzus a legtöbb helyen az állami horgászvizsgával zárul.

Nem kötelező tantárgy lenne. Csupán szabadon választható, azok a fiatalok vehetnének részt rajta, akiket érdekel a természet, a horgászat

- emeli ki Dérer.

Fotó: Frisshirek, Palotási-tó