2023.09.30., szombat - Jeromos
Zalaegerszeg: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

K-Monitor: Hiába államosították, veszteséges a Nemzeti Sport

frisshirek.hu, 2023. június 04. - 13:00
K-Monitor: Hiába államosították, veszteséges a Nemzeti Sport

A K-Monitor szombaton arról ír, hogy az első évre vonatkozóan, bár az nem volt teljes, az állami tulajdonú N.S. Média és Vagyonkezelő 3,8 milliárdos mérlegfőösszeget tüntetett fel, amiből 1 milliárd forint a "brandérték".

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

2022 októberben a Magyar Közlönyben jelent meg a hír, hogy a magyar állam megvásárolta a Nemzeti Sport kiadói jogait a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) tulajdonában lévő Mediaworks Hungary Zrt.-től, a legnagyobb magyar lapkiadó-vállalattól.

A Nemzeti Sport a napilapok piacán különleges helyzetben van, ám példányszáma hatalmasat esett. 2018 első negyedévében még közel 32 ezer darab print lapot értékesítettek, 2022 első negyedévében már csak 19600-at. Olvasóik száma csak a következő negyedévben (!) újabb 1500-al (több mint 7 százlékkal) csökkent a MATESZ adatai szerint - vélhetően ez a hír sokkolhatta a kormányt, azon belül legfőképpen Orbán Viktort, írta meg a frisshirek.hu.

Maga a cég 762,5 milliós nettó árbevételt produkált, és 1,3 millió forint veszteséget termelt. Ezt a pénzt a vállalatba állami forrásból betáplált 875 millió forint fedezte, szúrta ki a hírt a 444.hu.

A céggel az állam nem vett ingatlant, vagy nagyobb értékű tárgyi eszközöket vásárolt.

A Nemzeti Sport főszerkesztője Szöllősi György, a miniszterelnök egyik kedvenc újságírója.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala