2023.09.30., szombat - Jeromos
Zalaegerszeg: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Ma hajnalban olyan hideg volt Nógrádban, hogy majdnem fagyott

frisshirek.hu, 2023. június 04. - 14:15
Ma hajnalban olyan hideg volt Nógrádban, hogy majdnem fagyott

Vasárnap hajnalban mindössze 0,9 Celsius-fok volt a Nógrád vármegyei Zabarban, vagyis majdnem fagyott – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat reggel a Facebook-oldalán.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

 A bejegyzéshez készített infografika szerint az első nyári hétvégén az északi-északkeleti országrészben volt a leghidegebb vasárnapra virradóra. Zabar után a második leghidegebb a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Szikszón volt, ott 1,5 fokig süllyedt a hőmérséklet, Lénárddarócon 1,6 fokot mértek, Gagybátorban pedig 2,4 fok volt.

A Nógrád megyei település oly sokszer kerül be a hírekbe hidegrekordjai kapcsán, hogy neki ajánljuk Magyarország legtöbbet emlegetett hőmérsékleti negatív csúcsát leverő település címét. 

A meteorológiai szolgálat közlése szerint vasárnapra virradóra a legmelegebb a Balaton-parti Fonyódon volt, a Somogy vármegyei településen 16,9 fokot regisztráltak.

Fotó: A felkelő Hold látszik a Galyatetőn lévő híradástechnikai torony mögött Mátraverebély közeléből fotózva 2023. június 3-án este. MTI/Komka Péter