2023.09.30., szombat - Jeromos
Zalaegerszeg: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Óriási székelykaput avattak Sokorópátkán

frisshirek.hu, 2023. június 04. - 19:30
Óriási székelykaput avattak Sokorópátkán

Fél évvel ezelőtt, 2022 decemberében mutatták be a Sokorópátkára tervezett Sokoró Kapuja terveit, amit az akkori hírek szerint teljes egészében civil összefogásból akartak felépíteni. Az elmúlt hetekben nyilatkozatai miatt a figyelem középpontjába került Böjte Csaba fővédnökségével elindult, harmincmilliósra tervezett projekt mostanra révbe ért, köszönhetően a környéken élő vállalkozók segítségének, írja a 24.hu.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az ötlet Vajda Pétertől származik, aki helyi vállalkozó, és több környékbeli vállalkozóval összefogva indította el az építkezés folyamatát. Több mint hatszáz civil adakozó és kétszáznál is több kétkezi munkás, valamint fafaragó mester vett részt a projektben, melynek csúcspontja a szombat délutáni avatóünnepség volt.

A szombati ünnepségen több százan vettek részt Sokorópátka határában, ahol a világ legnagyobb székelykapuja áll mostantól.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba