2024.04.16., kedd - Csongor
Zalaegerszeg: 6o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Elismeréseket adtak át pedagógusnap alkalmából Zalaegerszegen

frisshirek.hu | 2023. június 07. - 08:15
Elismeréseket adtak át pedagógusnap alkalmából Zalaegerszegen

A pedagógusnaphoz kapcsolódva jutalmazta Zalaegerszeg önkormányzata azt a 11 pedagógust, akik a megyeszékhely oktatási-nevelési intézményeiben kiemelkedő szakmai, emberi teljesítményt nyújtva végeznek példaértékű munkát a jövő generációk tudásának gyarapításával.

Az önkormányzat 2021 óta fejezi ki e módon a közösség köszönetét, amelyet ezúttal Balaicz Zoltán polgármester fogalmazott meg és tolmácsolt a díszteremben tartott ünnepi rendezvényen. Mivel eredetileg ő maga is tanár, felidézte a személyes élményeit a beszédében, majd szólt arról, hogy 2013 óta az önkormányzat már csak a bölcsődék és az óvodák fenntartója, hiszen az általános iskolák, gimnáziumok, technikumok és kollégiumok 10 éve már az államhoz tartoznak, de azért a jó kapcsolat megmaradt. Az intézmények felújítása folyamatosan halad, jelenleg a Széchenyi és a Deák Technikumokban, valamint a Zrínyi Miklós Gimnáziumban zajlik beruházás.

Idén jutalmat érdemelt ki Telekiné Kardos Judit, a Belvárosi I. számú Óvoda Kis utcai óvodájának óvodapedagógusa, óvodavezető-helyettese, Lengyelné Kertész Tünde, a Belvárosi I. számú Óvoda Mikes K. utcai Tagóvodájának dajkája, Domján Nikolett, a Kertvárosi Óvoda Csillagközi Székhelyóvodájának óvodapedagógusa, Olasz Tímea, a Kertvárosi Óvoda Csillagközi Székhelyóvodájának óvodatitkára, Devecseri Marietta, a Landorhegyi Óvoda Kodály Zoltán utcai Tagóvodájának óvodapedagógusa, Gorza Imréné a Landorhegyi Óvoda Bazitai Telephelyének dajkája, Baloghné Borbás Ildikó, a Belvárosi II. számú Óvoda Kosztolányi téri Tagóvodájának óvodapedagógusa és Nagy Andrea, a Belvárosi II. számú Óvoda Szent László utcai Telephelyének pedagógiai asszisztense.
A nem önkormányzati fenntartású intézmények köréből jutalmat vehetett át Pál Mária, a Petőfi Sándor Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanítója, Kovács Józsefné az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanára, és Laczkó László, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Technikum biológia-testnevelés szakos tanára.
A díjakat Balaicz Zoltán polgármester és Makovecz Tamás önkormányzati képviselő, a Humánigazgatási Bizottság elnöke adta át, jelen volt továbbá dr. Vadvári Tibor alpolgármester, Horváthné Ambrus Marianna, Pödörné Hajdu Ibolya, Bíró Veronika, Herbai Erzsébet és Kása Istvánné óvodavezetők, Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerület igazgatója, Szabó Károly és Vizlendvai László (a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárja és főigazgatója), Dippold Márton polgármesteri kabinetfőnök és Horváth Gábor osztályvezető-helyettes.
Fotók és forrás: Balaicz Zoltán Facebook-oldala