2023.09.30., szombat - Jeromos
Zalaegerszeg: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Kidőlt fákat, esővízzel telített árkokat okozott az özönvízszerű eső Zalában

frisshirek.hu, 2023. június 07. - 11:10
Kidőlt fákat, esővízzel telített árkokat okozott az özönvízszerű eső Zalában

A brutális mennyiségű csapadék számos feladatot adott a zalai tűzoltóknak.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint, több alkalommal is be kellett avatkozniuk.

Kidőlt fa okozott forgalmi akadályt a 7362-es úton, Nemesrádó külterületén, ott a keszthelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát. 

Zalaszentgrót térségében nyolc méter magas fa dőlt a 7352-es útra. A település önkormányzati tűzoltói motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt. 

Balatonberényben az áteresz eltömődése miatt nagy mennyiségű esővízzel telítődött egy árok, a felgyülemlett csapadék pedig egy garázst is veszélyeztetett.  A riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók szivattyúval eltávolították a vizet az árokból, az átereszt pedig kitisztították, hogy biztosítsák a további vízmennyiség zavartalan elfolyását. Az egység ezt követően a garázs elől is eltávolította a vizet. 

Hévízen a Park utcában a gyalogos közlekedést veszélyeztette egy kidőlt fa, ami fennakadt egy másik fán. A keszthelyi hivatásos, valamint a helyi és az alsópáhoki önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fákat. 

Alsónemesapáti térségében a 76-os főútra dőlt egy nagyméretű fa. A riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt. 

Nagypáliban nagy mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze a heves esőzés miatt igen rövid idő alatt, egy Arany János utcai lakóház előtt, ami a garázsba is betört. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a vizet szivattyúkkal távolították el.

Zalaegerszegen egy kidőlt akácfa okozott forgalmai akadályt  Zelefánál, a 7406-os úton. A helyi hivatásos tűzoltók a fát az útról eltávolították.

Fotó forrása: Zalai utak királyai Facebook-csoport