2023.09.30., szombat - Jeromos
Zalaegerszeg: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Újra Street Food Weekend Zalaegerszegen a Dísz téren, lezárásokra is készülni kell!

frisshirek.hu, 2023. június 07. - 12:42
Újra Street Food Weekend Zalaegerszegen a Dísz téren, lezárásokra is készülni kell!

Péntektől vasárnapig ismét vár mindenkit Zalaegerszeg belvárosában, a Dísz téren a Street Food Weekend. Összesen 25 food truck kínálja majd a finomabbnál finomabb ételeket és italokat, a gasztronómiai program pedig kétnapos zenei fesztivállal is kiegészül.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Hat évvel ezelőtt, 2017-ben gurultak be először az autós büfék a belvárosba, majd a koronavírus világjárvány hároméves szünetet hozott a streeet food weekend sorozatában, ami csak 2022-ben indult újra.
Eddig minden alkalommal telt házat hozott a street food weekend, az árak ellenére, sokan szeretik a kulináris élvezeteket. A hétvégén  péntek délutántól vasárnap estig lesz lehetőség végigkóstolni a finomságok sorát. A kínálat közel fele a világszerte népszerű nemzetközi ételek közé tartozik, de olyan hazai klasszikus is megjelenik, mint a lángos. A 25 autós mezőnyben 5 zalaegerszegi vendéglátóst is megtalálnak majd az érdeklődők. Évről évre emelkedik az autók száma, az idei 25 rekord, ennyi még soha nem volt, így már a Városháza előtti teret is be kellett vonni.
A tervek szerint további bővülés esetén jövőre már az Európa tér felé is elhúzódik majd a street food weekend területe. A Dísz téren idén is díszes, fedett installáció véd majd a napsütéstől és az esetleges csapadéktól.
Két este pedig zenei program szórakoztat: pénteken Street Retro, szombaton pedig Street Electronic, melynek keretében mindkét nap szórakozhatnak, táncolhatnak a bulizni vágyók a Mimosa Lounge előtt, a Kossuth utcán. Emiatt a Kossuth utca Berzsenyi és Kisfaludy utca közötti szakasza pénteken 20 órától szombaton hajnali 4 óráig, valamint szombaton 20 órától vasárnap hajnali 4 óráig le lesz zárva.
Érkezik a Groowhouse, Betty Love és DJ Dominique, de lesz Street Electrice zene is, ahol jól ismert DJ-k mint Szeifert, Newl, Major, Flash, Roland, Tom Symon és Conga Zolee adják a talpalávalót.
Fotók és forrás: Balaicz Zoltán Facebook -oldala