2023.09.30., szombat - Jeromos
Zalaegerszeg: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Elgázoltak egy 15 éves biciklist Zalaegerszegen, ittas volt a sofőr!

frisshirek.hu, 2023. június 08. - 12:11
Elgázoltak egy 15 éves biciklist Zalaegerszegen, ittas volt a sofőr!

Egy 41 megyeszékhelyi férfi haladt személyautójával tegnap, 2023. június 6-án 14 óra 55 perckor Zalaegerszegen, a Kerámia utcában. A járművezető a Mártírok útja kereszteződéséhez érve figyelmen kívül hagyta az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítását, és elütött egy versenybiciklis 15 éves fiút.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A rendőrök alkoholszondát alkalmaztak a sofőrrel szemben, ami pozitív értéket mutatott, ezért előállították a kapitányságra, ahol ittas járművezetés vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak vele szemben.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelten felhívja a gépjárművel közlekedők figyelmét a zéró toleranciára, mely az alkohol fogyasztás teljes tilalmát jelenti a gépjárművek vezetői részére.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent, amikor az ittas vezetők a megengedett sebességet is túllépik.

Fotónk illusztráció, forrás: police.hu