2023.09.30., szombat - Jeromos
Zalaegerszeg: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Küzdősport és katonaság: CombatX elnevezéssel sportgálát rendeznek a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban

frisshirek.hu, 2023. június 09. - 14:45
Küzdősport és katonaság: CombatX elnevezéssel sportgálát rendeznek a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban

Szeptember 30-án, szombaton CombatX elnevezéssel sportgálát rendeznek a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban. A beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott: az egész napos program kiemelt célja lesz a jótékonyság, miközben igyekeznek közvetíteni a honvédelem fontosságának üzenetét is.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A gála két részből tevődik össze: a délelőtt elsősorban a családoké és a gyerekeké, akik mesebeli hősökkel is találkozhatnak majd, délután és este pedig következnek a küzdelmek, 5 országból 20 versenyző részvételével.
Ezen a napon, itthon, szülővárosában küzdhet majd a világbajnoki címért a zalaegerszegi Molnár Benjamin.
Ferge László őrnagy, a megyei hadkiegészítő parancsnokság vezetője elmondta: harcjárművek, szimulátorok, fegyverek, egyéb eszközök is láthatók lesznek majd a sportcsarnokban, illetve bemutatkoznak zalai középiskolások is, akik már elindultak a katonává válás útján. Örömét fejezte ki, hogy a katonaság megmutathatja magát egy ilyen programon, elvégre ez a szakma a küzdősportokhoz amúgy is ezer szállal kötődik.
A szervezők a bevételt a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház Gyermekosztálya mellett működő Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványnak ajánlják fel. Dr. Gárdos László osztályvezető főorvos megköszönte a támogatást, kiemelve: a mindennapos küzdelem, amit a beteg gyerekek, a családok és az egészségügyi dolgozók folytatnak, nagyon hasonlít a sportolók küzdelmére.
A sajtótájékoztatón részt vett Ernesto Hoost, a K1 szabályrendszerének négyszeres, amerikai világbajnoka, aki magyar sportolók felkészülését segítendő szemináriumokat tart az országban.

Fotó és forrás: Balaicz Zoltán Facebook-oldala