2023.09.30., szombat - Jeromos
Zalaegerszeg: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Damil tekeredett a gólya lábára, fennakadt vele a villanyoszlopon

frisshirek.hu, 2023. június 11. - 16:00
Damil tekeredett a gólya lábára, fennakadt vele a villanyoszlopon

A madár a lábánál fogva lógott lefelé egy villanyoszlopról. Szerencsére még időben jött a segítség és sikerült kisebb sérülésekkel megúsznia a balesetet. A horgászokat arra kérik, vigyázzanak jobban, szedjék össze az eldobált damilt és egyéb eszközeiket. Ne hagyjanak maguk után szemetet, mert madárélet múlhat rajta!

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Bajba jutott gólyához hívták a tűzoltókat, szúrta ki a blikk.hu. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-bejegyzésben számolt be az állatmentésről:

„Fent maradt a gólya, lehozták a lenti tűzoltók.

A horgászok által használt damil nem barátja a gólyáknak. És a villanyoszlop sem. Együtt meg pláne nem.

A lenti hivatásos tűzoltók azonnal a bajbajutott segítségére siettek, levették a sérült állatot a villanyoszlopról, majd a helyi tűzoltóságra vitték, ahol az időközben kiérkező természetvédelmi őrökkel közösen ellátták a lábsérülést szenvedett békavadászt”.