2023.09.30., szombat - Jeromos
Zalaegerszeg: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Megszentelődött és megújult a kastély Babosdöbrétén

frisshirek.hu, 2023. június 12. - 17:45
Megszentelődött és megújult a kastély Babosdöbrétén

A látványos fejlesztés a Magyar Falu Program keretében összesen több, mint 20 millió forintból valósult meg, megújult a külső homlokzata, nyílászárói és új tetőszerkezetet is kapott.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Az 1861-ben épült kastély így újra régi fényében foglalja el méltó helyét a falu központjában. A meglévő kastélyban működik a bolt, kocsma és az orvosi rendelő, a településen több mint ötszázan élnek.
A kétezres évektől nőtt a település népszerűsége, egyre többen telepedtek le a zalai faluba. 2000-ben elkészült a település vezetékes gázellátása, majd 2006-ban a szennyvíz hálózata. 2012-ben a gyerekek örömére korszerű játszóteret avattak Babosdöbrétén. 
Fotók: Vigh László Facebook-oldala