2023.09.30., szombat - Jeromos
Zalaegerszeg: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Részegen, jogosítvány és engedély nélkül vitte el főnöke autóját Zalaegerszegen

frisshirek.hu, 2023. június 15. - 11:42
Részegen, jogosítvány és engedély nélkül vitte el főnöke autóját Zalaegerszegen

Zalaegerszegi Járásbíróság 2023. június 13. napján megtartott előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki részegen, jogosítvány és engedély nélkül vitte el munkaadója személygépkocsiját.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az ittas állapotban lévő vádlott még 2022. november 16-án 8 órától tereprendezési munkálatokat végzett Zalaegerszegen a sértett megbízásából. 10 órakor telefonált a fia, hogy azonnal készpénzre van szüksége, ezért a férfi úgy döntött, hogy a sértett használatában lévő, annak ingatlanán parkoló gépkocsijával a gyermekéhez siet. A jogosítvánnyal soha nem rendelkező, alkoholos befolyásoltság alatt álló vádlott az autót a sértett tudta és engedélye nélkül vitte el. Miután átadta a fiának a pénzt a visszaúton rendőri intézkedés alá vonták, amely során megállapították, hogy közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt áll, a biztonsági övet nem használta, s a járművet jogtalanul vezeti.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat bűnösnek mondta ki jármű önkényes elvételének bűntettében és járművezetés ittas állapotban vétségében, ezért őt 210 óra közérdekű munkára ítélte és 1 év 10 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől. Az ítélet jogerős-tájékoztatott a Zalaegerszegi Törvényszék.

Fotónk illusztráció, forrás: police.hu