2023.09.30., szombat - Jeromos
Zalaegerszeg: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Trükkös kifosztókat vettek őrizetbe a zalaegerszegi zsaruk

frisshirek.hu, 2023. június 15. - 12:42
Trükkös kifosztókat vettek őrizetbe a zalaegerszegi zsaruk

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon kifosztás gyanúja miatt indult nyomozás 2023. tavaszán. Az eljárás sikeres és eredményes lefolytatása érdekében pedig országos koordináció indult a sorozat-bűncselekmény elkövetőinek azonosításához.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A rendőrség tájékoztatása szerint, az összefogás és a széleskörű nyomozás eredményeként a zalaegerszegi rendőrök 2023. június 13-án 12 óra 40 perckor az M1-es autópálya bábolnai pihenőjében vonták intézkedés alá a gyanúsítottakat. A két férfi egy órával korábban Sopronban fosztott ki egy idős asszonyt, aki késköszörülés szolgáltatás miatt engedte be lakásába az idegeneket, akik azonban több százezer forinttal távoztak a helyszínről.

A gyanú szerint a két elkövető 2023. áprilisában Pécsett jutott be egy idős nő lakásába, azt mondták neki, hogy ajándékot hoztak számára. Több, mint egymillió forintot zsákmányoltak.

A férfiak májusban javítási munkálatokat ígértek egy gyanútlan áldozatuknak Zalaegerszegen, Békéscsabán pedig nyereményjáték ürügyén jutottak be egy szépkorú lakásába. Egyik helyről sem távoztak üres kézzel.

A nyomozók a 44 éves dalmandi B. Lászlót, és a 38 éves alapi R. Mihályt elfogásukat követően előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra. A rendőrök mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd őrizetbe vételüket követően kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását.

Fotók és forrás: police.hu