2023.09.30., szombat - Jeromos
Zalaegerszeg: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Zalai kislány, Fülöp Fanni sikere az Alkotói Pályázaton

frisshirek.hu, 2023. június 15. - 11:13
Zalai kislány, Fülöp Fanni sikere az Alkotói Pályázaton

A Katasztrófavédelem Központi Múzeumában tartották meg június 13-án az idei, immár tizedik alkotói pályázat díjátadó ünnepségét. Itt derült ki, hogy kik voltak azok az alkotók, akik a legkreatívabb módon hívták fel a figyelmet a füstérzékelő fontosságára, az otthonok tűzbiztonságára.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A vármegyei válogatás után beérkezett alkotások rangsoráról született végső döntést május 18-án kétórás szakmai vita előzte meg. Összesen háromezer-háromszázharmincöt alkotás készült, a vármegyei előzsűrizés alapján javasolt pályaműveket művészből, múzeumi és tűzvédelmi szakemberekből álló zsűri bírálta el. A bírálat legfőbb szempontja az volt, hogy a kiírás tematikája, azaz a füstérzékelő szerepe mennyire hangsúlyos a rajzokon és egyéb alkotásokon, mindemellett a befektetett munkát, az egyéni látásmódot és a kreativitást értékelte a bizottság. 

A díjátadón a művészeti szempontokat szem előtt tartó dr. Borsos Mihály fotóművész azt mondta, élvezet volt látnia, hogy az adott témának milyen sokféle megközelítési módja létezik. 

Fülep Zoltán tű. ezredes, országos tűzoltósági főfelügyelő azt emelte ki, hogy a pályázat elérte a célját, a gyerekek felelősen gondolkodnak, és tevékenyek is otthonuk biztonsága érdekében. 

Az országos verseny győztesei értékes díjakat kaptak, és különdíjak is gazdára találtak. A „Legkreatívabb iskola 2023” címet, ezzel együtt egy tűzoltósági bemutatót a pásztói Zsigmond Király Általános Iskola nyerte el. 

Jó hír, hogy idén is volt Zalából országos helyezett! A vármegyei versenyben, korcsoportjában győztes Fülöp Fanni az országos megmérettetésen az előkelő második helyet szerezte meg az egyéb kézműves alkotások 6-10 éves kategóriájában, amihez gratulálunk!  

Fotó és forrás: Zala Vármegyei Katasztrófavédelem