2023.09.30., szombat - Jeromos
Zalaegerszeg: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Június 26-tól ismét várja a gyermekeket az "Apáczais nyári tábor" Zalaegerszegen, napi 2.238 forintért!

frisshirek.hu, 2023. június 16. - 18:50
Június 26-tól ismét várja a gyermekeket az "Apáczais nyári tábor" Zalaegerszegen, napi 2.238 forintért!

A nyári szünetben ismét várja a tanulókat az Apáczais nyári tábor, azaz a "nyári napközbeni ellátás". A tábor keretein belül a 6-16 éves zalaegerszegi gyermekek részére nyújt szórakoztató programokat és felügyeletet június 26. és augusztus 18. között.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A szülőknek nehéz megoldaniuk június tizenkilenctől a szeptember elsejei becsengetésig gyermekük számára a nyarat. Felügyelet nélkül nem hagyhatják őket, a munkahelyek pedig a legtöbb esetben nem tolerálják a szülők nehézségeit.

Számos tematikus tábor kínálta és kínálja különböző áron a különböző nyári lehetőségeket. Kiszámoltuk, abban az esetben, ha nincs segítség, nagyszülők, rokonok, barátok, és egész nyáron táborban tartózkodna a gyermek, közel fél millió forintot perkálna a család.

Ezzel szemben, az Apáczai nyári tábor, ahogy a helyiek nevezik, megfizethető segítséget nyújt a nyári időszakra, egy hétre legrosszabb esetben is 11.190 forint a tarifa. A gyerkőc felügyelet alatt van, barátkozhat, strandolhat és még programokat is szerveznek részére.

Jó tudni, hogy a táborba való jelentkezésre legkésőbb a heti turnus megkezdése előtti héten van lehetőség. A már megkezdett héthez nem lehet csatlakozni. Jelentkezni pedig az Apáczai MK, Zalaegerszeg, Apáczai Csere János tér 5. szám  információjában személyesen leadott vagy postán küldött, eredeti, szülő által aláírt jelentkezési lappal vagy  e-mailben: keresztury.ighelyettes@gmail.com címen lehet.

A 2023. évi napközbeni ellátás étkezési (tízórai, ebéd, uzsonna) térítési díjai:
- Fizetendő térítési díj: 2.238 Ft/gyermek/nap
- Fizetendő térítési díj rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők számára (Krízissegély kérelem alapján) 1.238 Ft/gyermek/nap
- Fizetendő kedvezményes térítési díj hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára: 500 Ft/gyermek/nap


Az 1.238 Ft/gyermek/nap kedvezményes térítési díjra a gyermek akkor jogosult, ha érvényes rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel rendelkezik (jegyzői határozat) és egyidejűleg benyújtotta a Krízissegély kérelmet a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központhoz (adatlap személyesen igényelhető, Zalaegerszeg, Apáczai Csere János tér 5)

Bővebb információ: kereszturyvmk.hu

Fotó: Balaicz Zoltán Facebook-oldala