2023.09.30., szombat - Jeromos
Zalaegerszeg: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Logisztikai központot alakítanak ki Zalaegerszeg határában

frisshirek.hu, 2023. június 16. - 08:15
Logisztikai központot alakítanak ki Zalaegerszeg határában

Logisztikai központ épül mintegy 1,1 milliárd forintos beruházással Zalaegerszeg határában.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Széchenyi 2020 program keretéből, európai uniós forrásból 27 hektáros területen indul meg az önkormányzati beruházás. A Zalaszentivánnal határos területen 1,1 milliárd forintból épülő logisztikai központ csatlakozik a Metrans korábban már bejelentett mintegy 16 milliárd forintos konténertermináljához.

Az iparterület kialakításával együtt kiépítik a szükséges áram-, ivóvíz- és szennyvízcsatlakozásokat, csapadéktározót, valamint a terület megközelítését szolgáló utakat, körforgalmat. A nemcsak Zalaegerszeg és a térség számára fontos beruházás új lehetőséget teremt az adriai kikötőkből vasúton vagy közúton érkező konténerek átrakására és tárolására – tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t

Fotó: Metrans