2023.09.30., szombat - Jeromos
Zalaegerszeg: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Kivitte a kerítést Nagykapornakon egy 22 éves részeg férfi

frisshirek.hu, 2023. június 19. - 10:15
Kivitte a kerítést Nagykapornakon egy 22 éves részeg férfi

Egy 22 éves helyi férfi közlekedett személyautóvaljúnius 16-án 19 óra körül Nagykapornakon a Fő utcában, amikor egy kerítésnek hajtott.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A balesetben személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett. A helyszínen intézkedő rendőrök megállapították, hogy a balesetet okozó sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik, továbbá felmerült a gyanú, hogy ittasan ült a volán mögé, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter igazolt.

A járművezetőt további mintavétel céljából előállították, és engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési őrizetbe vették. A férfi ellen az ittas vezetés miatt bűntetőeljárás indult.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. Az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok. Az ittas személy nem ura többé járművének.

Soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet ittas személy vezet! Ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan gépjárművet vezessenek – kéri a rendőrség.

Fotók és forrás: police.hu