2024.02.25., vasárnap - Géza
Zalaegerszeg: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

A legfontosabb cél Magyarország megvédése - 22 milliárdot ad a kormány a Védelmi Park fejlesztésére

Kovács Lászlóné | 2023. június 30. - 17:00
A legfontosabb cél Magyarország megvédése - 22 milliárdot ad a kormány a Védelmi Park fejlesztésére

Várpalotán, a Védelmi Ipari Park Komplexum területén elsősorban német és osztrák lőszergyártó cégek fognak üzemelni. A magyar kormány huszonkétmilliárd forinttal támogatja az infrastruktúra fejlesztését, korszerűsítését.

A szerdán megjelent kormányhatározat szerint a terület kialakításához szükséges fejlesztésekhez húsz milliárd forinttal járul hozzá a magyar kormány.

Az összegből több környezeti változtatást is finanszíroz a magyar állam, többek között közmű-nyomvonal áthelyezését, de további útfejlesztéseket is ebből az összegből fognak megvalósítani, mint például a 7204. számú országos közúté.

További felújítások, korszerűsítéseket végeznek majd a Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium épületén is. A város ingatlanjai közül is több épület fejlesztése fog megtörténni. A Kálvária városrészben található épületeket közművesítik, és kialakítanak egy munkásszállót is a Készenléti lakótelep területén- írja a hvg.hu.

A határozatban 16 és fél milliárd forintot írnak az összesített összegre, ám az egyes tételek összeadása alapján ez az összeg 22 milliárd

- derül ki. A fejlesztésre szánt pénz a 2023-2026 közötti időszakra szól. A német Rheinmetall vállalat igazgatója februárban járt a magyar miniszterelnöknél. A hadi-és járműipar gyártásával foglalkozó cég vezetőjével, Armin Peppergerrel történt egyeztetése után úgy nyilatkozott: jó döntés volt a magyar hadiipar fejlesztési programjának elindítása, és ez az ukrán háború idején meg is látszik.

A magyar hadiipar fejlesztése akkor sem lassulhat, ha a válság idejét éljük, a legfontosabb cél Magyarország megvédése

- jelentette ki Orbán Viktor.

Fotó: varpalota.hu