2023.12.11., hétfő - Árpád
Zalaegerszeg: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Gyerekek mellől rángatták el a hadköteles buszsofőrt a frontra

Tirex | 2023. november 13. - 16:00
Gyerekek mellől rángatták el a hadköteles buszsofőrt a frontra

A hadkötelezettség senkit nem kímél. 

Katonák és rendőrök péntekről szombatra virradó éjszaka közös akció keretében erőszakkal mozgósítottak hadköteles férfiakat Ungvár egyik hotelében, közöttük egy buszsofőrt is, aki Vinnicjából szállított gyerekeket a korosztályos tekvondó országos bajnokságra, írja az MTI.

A hírt Vitalij Pavlovszkij vinnicjai újságíró tette közzé közösségi oldalán, majd több országos hírügynökség és jelentős hírportál közölte. Pavlovszkij értesülései szerint a buszsofőr az ungvári Monada hostelben szállt meg, ahová november 11-én, szombaton éjjel 1 óra 30 perc körül rendőrök és katonák hatoltak be, igazoltatták az ott tartózkodó férfiakat, majd a hadköteleseket elvitték, - adta hírül az RTL.

Az újságíró azt is közölte, hogy tiltakozása és magyarázata ellenére a buszsofőrt is magukkal vitték, a telefonját elvették, így senkit sem tudott értesíteni a történtekről.

Másnap a vinnicjai csapat taxival jutott el a sportcsarnokba.

A személyszállító vállalkozás egy cseresofőr segítségével szeretné hazavinni a gyerekeket az Ungváron rekedt busszal. A kárpátaljai és a vinnicjai megyei hadkiegészítő parancsnokságon egyaránt azt a választ adták a hromadske.ua portál megkeresésére, hogy nem tudnak a buszsofőr azonnali kényszermozgósításáról.

Kiemelt fotó: RTL