2023.12.11., hétfő - Árpád
Zalaegerszeg: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Vidnyánszky Attiláért aláírásokat gyűjtenek

Tirex | 2023. november 18. - 10:00
Vidnyánszky Attiláért aláírásokat gyűjtenek

Titkos szavazással támogatják Vidnyánszyt a Nemzeti Színház művészei

A múlthéten történt baleset után Vidnyánszky Attila számára nem volt kérdéses, hogy magára vállalja a felelősséget és lemondjon.

Kollégái azóta megannyi esetben nyilvánosan, most pedig név nélkül, aláírásgyűjtéssel is kiállnak mellette.

A Nemzeti Színház társulata igyekszik felocsúdni a sokkból, amelyet kollégáik súlyos balesete okozott. Mint ismeretes, Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia színészek a múlt pénteken közel három méter magasról, egy erkélyről zuhantak le a Rómeó és Júlia második felvonása alatt a takarásban.

A két művészt azonnal elsősegélyben részesítette két, a helyszínen nézőként tartózkodó orvos, majd szirénázó mentőautók száguldottak velük a Semmelweis Egyetem épületébe, ahol több órán át tartó műtéten estek át mindketten. A teátrum vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila lemondott, ám ezt Csák János kulturális és innovációs miniszter egyelőre nem fogadta el.

Több intézmény vezetője biztosította támogatásáról a teátrum vezetőjét, a színház dolgozói között pedig aláírásokat gyűjtöttek, hogy kiállnak-e a vezető mellett.

A Nemzeti Színház a Blikknek megerősítette, hogy a társulat többsége Vidnyányszky mellett áll, ám hogy pontosan mennyien, azt nem árulták el. Sőt, úgy tudjuk, maguk a színészek sem nagyon tudják, ki az, aki aláírta a petíciót, mert egymás között sem nagyon beszélnek erről.

Ez pedig bizonytalan légkört szül, hiszen információink szerint még mindig vannak, akik hezitálnak, szignózzák a támogató levelet, mások pedig abban nem biztosak, jó döntést hoztak-e.