2024.02.28., szerda - Elemér
Zalaegerszeg: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Elillant a tavaszias idő, nyakunkon megint a cidri

Wolfy | 2023. december 03. - 07:00
Elillant a tavaszias idő, nyakunkon megint a cidri

Egyes területeken továbbra is lehet havazás, hózápor.

Míg szombaton megdőlt a hazai melegrekord (Békéscsabán 18 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet), addig vasárnap megint egyértelműen a tél veszi át a terepet: hidegfront érte el Magyarországot, emiatt markáns lehűlésre van kilátás. A reggeli országos fagy után a legmagasabb nappali hőmérséklet is csak -2 és +3 fok között valószínű.

Bár napközben általában napos idő várható gomolyfelhőkkel, de a keleti határ közelében végig borult marad az ég. Kezdetben még sokfelé lehet eső, zápor, de már csak északkeleten fordulhat elő havazás, hózápor. Ezekből néhol több centiméteres vastagságú hó is összegyűlhet.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt kérte, hogy elindulás előtt mindenki tájékozódjon az aktuális útviszonyokról. Arra is figyelmeztettek, hogy a sofőrök csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített járművel keljenek útra. Ha pedig valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot, vagy használja a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t!

Fotó: Wolfy