2024.02.23., péntek - Alfréd
Zalaegerszeg: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

A sínre kötöztek egy kutyát, hogy lefejezze a vonat

frisshirek.hu | 2024. február 04. - 15:00
A sínre kötöztek egy kutyát, hogy lefejezze a vonat

Egy vasúti pályatakarító találta meg a lefejezett ebet. A helyi állatvédők szerint több durva eset is történt mostanában Balmazújváros környékén.

Állatvédőket riasztottak a vasúti sínekhez Balmazújvárosnál, ahol egy lefejezett kutya testére találtak rá a pályamunkások. A vérnyomok arra utaltak, hogy a vonat nem elgázolta az állatot, hanem odakötözték a sínekre. Az állat fejére egy kesztyűt dobott a kivégzője vagy valaki, aki elmozdította a tetemet – derül ki az RTL Híradó riportjából.

Az állatvédők most a boncolás eredményeire várnak, hogy megállapítsák, élt-e az állat, amikor a sínekre került, vagy már holtan kötözték oda. Ha az előbbi történt, feljelentést tesznek, a rendőrség pedig állatkínzás miatt megindíthatja a nyomozást. A boncolás eredménye a jövő hét közepén várható.

Az Add a mancsod alapítvány a közösségi média oldalán jelezte, hogy rövid időn belül más hasonlóan brutális, állatkínzással kapcsolatos eset is történt Balmazújvárosban, ezért mindent megtesznek a tettes mielőbbi kézre kerítéséért.

Fotó: rtl.hu