2024.04.14., vasárnap - Tibor
Zalaegerszeg: 25o - 26o
Az ország 19 megyéjében

Fideszesek csépelték egymást egy keceli kocsmában – videó

frisshirek.hu | 2024. február 20. - 19:00
Fideszesek csépelték egymást egy keceli kocsmában – videó

Egyikük lemondott tisztségéről, a másik pedig nem lesz jelölt az önkormányzati választáson.

Összeverekedett Agócs Ákos fideszes önkormányzati képviselő és Verba József, a városi sportcsarnok vezetője, reménybeli képviselőjelölt február 9-én Kecelen egy kocsmában.

Az esetet bemutató videófelvételt, amelyet a helyiség térfigyelő kamerája rögzített, a Mindenki Magyarországa Néppárt tette közzé a Facebookon.

A filmen az látszik, hogy az asztalnál hárman ülnek, beszélgetnek. Először Verba József üt, aztán Agócs Ákos, majd mindketten fölkelnek és ütik egymást. A mellékelt szöveg szerint mindketten megsérültek, kórházban látták el őket, valószínűleg feljelentés követte a történteket.

A Telex kérdésére Agócs Ákos, aki a keceli képviselő-testület kulturális, sport- és idegenforgalmi bizottságának elnöke, azt mondta, hogy lemondott a tisztségéről. Ezt már korábban tervezte, és nem elsősorban a verekedés miatt távozik most posztjáról, közrejátszott egy magánéleti gond is.

Agócs a február 9-i esetről azt mondta, azért ment be a kocsmába, hogy tisztázzon egy félreértést az asztalnál ülő harmadik személlyel, aki Verba József ismerőse. Miközben beszéltek, Verba folyton kommentálta a beszélgetést, azt állította, hogy Agócs hazudik. Megkérték, hogy ezt fejezze be, de erre Verba ütött. Tényleg voltak kórházban, de komolyabban egyikük sem sérült meg.

A Fidesz sajtóosztálya a történtekről azt közölte, hogy a párt és koalíciós partnere is elítéli az erőszak minden formáját, nem lehet így rendezni semmilyen nézeteltérést.

Nem csak Agócs Ákos mondott le: Verba József sem lesz a Fidesz jelöltje az idei önkormányzati választáson.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el a történtek miatt, garázdaság gyanújával.

Fotó: MTI/Rosta Tibor